Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

3. Права

Заступник начальника оперативного відділу – начальник зміни оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління має право:

  1. Вимагати у керівництва Управління дотримання умов контракту в частині виконання зобов’язань по забезпеченню необхідних умов несення служби, фінансового і матеріального забезпечення, особистих прав і свобод відповідно до чинного законодавства.

  2. Вносити на розгляд заступника начальника оперативно-координаційного центру – начальника оперативного відділу Управління пропозиції по вдосконалення роботи, пов'язаної з обов’язками, що передбачені цими функціональними обов’язками.

  3. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі виявлені недоліки в діяльності особового складу чергової зміни і вносити пропозиції щодо їх усунення.

  4. Підвищувати рівень своїх теоретичних знань, практичних навичок, професійної майстерності в робочий час.

  5. Перевіряти в установленому порядку несення гарнізонної та караульної служби, проведення занять з службової та інших видів підготовки в підрозділах Гарнізону.

  6. Отримувати необхідну інформацію про стан оперативної обстановки в Гарнізоні, ознайомлюватись з розпорядчою та іншою документацією з питань організації служби підрозділів МНС.

  1. Віддавати керівникам (начальникам чергових караулів) підрозділів Гарнізону служби в межах своєї компетенції обов’язкові для виконання розпорядження з питань організації гарнізонної та караульної служб.

  2. Відстороняти осіб рядового і начальницького складу Гарнізону служби від виконання службових обов’язків (несення караульної служби) за порушення дисципліни, правил безпеки праці, ухилення від виконання службових обов’язків, а також у зв’язку з хворобою тощо, про що негайно доповідати начальнику Гарнізону.

  3. Перевіряти у встановленому порядку несення служби з питань організації ГДЗС.

  4. Вимагати від відповідних посадових осіб виконання вимог Тимчасового порядку та інших нормативних актів, що регламентують діяльність ГДЗС.

  5. Отримувати необхідну інформацію про стан ГДЗС, ознайомлюватись із розпорядчою та іншою документацією з питань її організації в підрозділах та органах управління МНС.

  6. Надавати керівникам органів управління та підрозділів Гарнізону служби пропозиції щодо удосконалення ГДЗС.

  7. Відстороняти від роботи в апаратах захисту органів дихання та зору газодимозахисників, які порушують правила роботи в них, а також осіб, які не мають допуску до роботи в апаратах, про що доповідати начальнику Гарнізону, начальнику чергової зміни, оперативному черговому.

  8. Вносити в установленому порядку пропозиції начальнику Гарнізону (підрозділу МНС) про заохочення або про накладення дисциплінарного стягнення на особовий склад ГДЗС.

4. Відповідальність

Заступник начальника оперативного відділу – начальник зміни оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління несе відповідальність:

  1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, що передбачені цими функціональними обов’язками, – в межах, визначених Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

  2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, – в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

  3. За завдання матеріальної шкоди – в межах, визначених чинним цивільним законодавством та Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.