Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

3. Права

Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління має право:

  1. Вимагати у керівництва Управління дотримання умов контракту в частині виконання зобов’язань по забезпеченню необхідних умов несення служби, фінансового і матеріального забезпечення, особистих прав і свобод відповідно до чинного законодавства.

  2. Вносити на розгляд заступника начальника оперативно-координаційного центру – начальника оперативного відділу Управління пропозиції по вдосконалення роботи, пов'язаної з обов’язками, що передбачені цими функціональними обов’язками.

  3. Підвищувати рівень своїх теоретичних знань, практичних навичок, професійної майстерності в робочий час.

4. Відповідальність

Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління несе відповідальність:

  1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, що передбачені цими функціональними обов’язками, – в межах, визначених Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

  2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, – в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

  3. За завдання матеріальної шкоди – в межах, визначених чинним цивільним законодавством та Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

5. Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління повинен знати:

  1. Конституцію України, закони, укази, постанови, інші нормативні документи, що регламентують організацію та проходження служби у підрозділах цивільного захисту.

  2. Тактику гасіння пожеж та ліквідації інших надзвичайних ситуацій, технічні характеристики пожежних та спеціальних автомобілів, інженерно-технічного устаткування та іншого пожежно-технічного оснащення, оперативно-тактичну характеристику території.

  3. Місця розташування особливо важливих об'єктів та перелік об'єктів, на які висилаються додаткові сили та засоби, регламент виїзду протипожежної техніки за викликом про пожежу.

  4. Технічні характеристики апаратів захисту органів дихання та правила роботи в них, порядок дій за сигналом пожежної тривоги.

6. Кваліфікаційні вимоги

На посаду начальника тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління призначається особа з повною вищою освітою відповідного напряму підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра зі стажем служби у підрозділах оперативно-рятувальної служби на керівних посадах – не менше 3 років. Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління зобов’язаний проходити післядипломну освіту у сфері цивільного захисту.

7. Особисті вимоги

На посаду начальника тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління призначається особа, яка придатна за станом здоров’я до роботи з використанням індивідуальних засобів захисту.

8. Взаємовідносини (зв'язки) за посадою

1. У разі відсутності заступника начальника оперативного відділу – начальника зміни оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління виконує його обов’язки.

2. За відсутності тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління його обов’язки виконує інша посадова особа, яка призначається в установленому порядку, з набуттям відповідних прав і відповідальності за неналежне виконання покладених на неї обов’язків.

Заступник начальника Управління

МНС України в Черкаській області

підполковник служби цивільного захисту В.В. Гончар

З інструкцією ознайомлений:

"___" _________ 2011 р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Управління МНС

України в Черкаській області

_____________ № _____