Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

2. Завдання та обов'язки

Заступник начальника оперативного відділу – начальник зміни оперативно відділу ОКЦ Управління:

  1. Підпорядковується начальнику чергової зміни Гарнізону (заступнику начальника ОКЦ з питань збору та обробки інформації) – оперативному черговому.

  2. Заступнику начальника оперативного відділу – начальнику зміни оперативно відділу ОКЦ в оперативному порядку підпорядковуються всі сили та засоби (караули) Гарнізону.

  3. Повинен знати рівень підготовленості начальників підрозділів Гарнізону служби, їх заступників, начальників чергових караулів до виконання дій за призначенням.

  4. Повинен знати перелік і місце розташування потенційно небезпечних об'єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, розташування і стан вулиць, проїздів і джерел протипожежного водопостачання, стан засобів зв'язку, наявність пожежної та аварійно-рятувальної техніки, піноутворюючих засобів, апаратів захисту органів дихання та зору і укомплектованість бойових розрахунків у підрозділах Гарнізону.

  5. Виїжджає на пожежі, місця аварій, катастроф, стихійного лиха і, відповідно до вимог Статуту дій у надзвичайних ситуаціях і обстановки, що склалась, очолює керівництво гасінням пожежі і роботу підпорядкованих підрозділів на місці ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

  6. Забезпечує постійне інформування оперативного чергового Гарнізону про хід ліквідації наслідків пожеж та надзвичайних ситуацій безпосередньо з місця події.

  7. Перевіряє несення служби і готовність чергових караулів підрозділів МНС, у тому числі відомчої, місцевої і добровільної пожежної охорони, а також стан техніки й озброєння підрозділів, утримання службових приміщень та їх протипожежний стан.

  8. Контролює якість занять, проведених начальницьким складом підрозділів Гарнізону з особовим складом чергових караулів, особисто проводить заняття з вирішення тактичних задач, тактичні навчання, відпрацьовує злагодженість дій чергових караулів підрозділів своєї зміни.

  9. Контролює підготовленість особового складу відділень і ланок ГДЗС до роботи в непридатному для дихання середовищі, технічний стан апаратів захисту органів дихання та зору, оснащення й утримання контрольних постів і баз ГДЗС.

  10. Узагальнює й аналізує службову й бойову роботу особового складу чергових караулів підрозділів Гарнізону (відповідно до напрямків діяльності зміни); результати аналізу і заходи доповідає начальнику Гарнізону і вживає заходів щодо їх реалізації.

  11. При отриманні повідомлень про ускладнення оперативної обстановки (виникнення надзвичайних ситуацій на об'єктах підвищеної пожежної, техногенної небезпеки, відключення ділянок водомереж, закриття проїздів, вихід із ладу телефонної мережі тощо) визначає і при необхідності здійснює додаткові заходи на випадок виникнення (загрози виникнення) пожеж та надзвичайних ситуацій. Про отримані повідомлення і визначені заходи доповідає оперативному черговому-начальнику чергової зміни Гарнізону, вносить при необхідності зміни в порядок несення служби чергових караулів підрозділів Гарнізону.

  12. Вживає заходів щодо посилення гарнізонної і караульної служб з урахуванням оперативної обстановки відповідно до вказівок начальника Гарнізону.

  13. При виникненні подій серед особового складу та інших пригод у підрозділах Гарнізону служби – негайно прибуває на місце, вживає необхідних заходів і доповідає начальнику Гарнізону та оперативному черговому Гарнізону.

  14. Приймає участь в організації планування, розроблення та здійснення заходів з мобілізаційної підготовки та мобілізації, у т.ч. з переведенням на роботу в умовах особливого періоду.

  15. Приймає учать у здійсненні заходів щодо створення зведених та спеціалізованого загонів особливого періоду.

  16. Організовує стажування посадових осіб підрозділів МНС області при оперативному відділі.

  17. Здійснює своєчасне коригування карти міста в оперативному відділі.

  18. Розробляє та здійснювати коригування розкладу виїзду пожежно (аварійно) – рятувальних підрозділів м. Черкаси.

  19. Підтримує постійний зв’язок, розробляє та організовує відпрацювання спільних інструкцій та наказів із зацікавленими службами з питань взаємодії при гасінні великих пожеж, ліквідації аварій та стихійних лих. Веде облік та звітність.

  20. Розробляє та здійснює комплекс заходів, щодо вдосконалення диспетчерської служби в підрозділах області.