Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

Посадова інструкція

начальника тилу 3-ї зміни оперативного відділу

1. Загальні положення

1. Призначення на посаду начальника тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління та звільнення з неї здійснюється наказом начальника Управління за поданням заступника начальника Управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту з дотриманням вимог Положення про порядок проходження служби особами рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту.

2. Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління безпосередньо підпорядковується заступнику начальника оперативно-координаційного центру – начальнику оперативного відділу Управління.

3. Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Головного у своїй роботі керується:

  • Конституцією України;

  • Законами України;

  • постановами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України;

  • указами і розпорядженнями Президента України;

  • наказами МНС України та Управління МНС України в Черкаській області;

  • положеннями про оперативно-координаційний центр та оперативний відділ Управління;

  • іншими нормативно-правовими актами та даними функціональними обов’язками.

2. Завдання та обов'язки

Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління:

  1. Проводить розвідку джерел водопостачання та організовує взаємодію зі службами водопостачання населеного пункту (об’єкта).

  2. Організовує зустріч і розстановку на джерела водопостачання пожежні автомобілі, що прибули на місце пожежі та забезпечуює подачу води та інших вогнегасних речовини.

  3. Доповідає НШ (КГП) про кількість пожежних автомобілів, які необхідні для подачі води перекачуванням чи підвозом.

  4. Забезпечує найбільш ефективне використання пожежної техніки і безперебійну подачу води (вогнегасних речовин) до місця пожежі.

  5. Організовує своєчасне забезпечення пожежних автомобілів паливо-мастильними матеріалами, а також, за необхідності, доставку до місця пожежі спеціальних вогнегасними речовинами і матеріалами, спеціального пожежнотехнічного озброєння, оснащення, у тому числі для безперебійної роботи ланок ГДЗС (ізолюючих протигазів, апаратів, компресорних установок, балонів тощо), проведення технічного обслуговування пожежних автомобілів на місці пожежі.

  6. Забезпечує охорону рукавних ліній, а також взаємодію з працівниками міліції з питань регулювання руху транспорту на дільницях тилу.

  7. Веде облік роботи пожежної техніки, витрат вогнегасних речовин і ПММ, складає схеми розташування пожежної техніки та прокладених магістральних рукавних ліній.

  8. Узагальнює досвід гасіння пожеж та ліквідації НС в будинках підвищеної поверховості, розробляє рекомендації по вдосконаленню організації пожежегасіння в цих будинках. Веде облік будинків підвищеної поверховості та їх характеристику.

  9. Складає графіки проведення планових та позапланових перевірок аварійно-рятувальних підрозділів.

10. Аналізує та узагальнює досвід роботи при ліквідації небезпечних проявів та наслідків надзвичайних ситуацій, гасінні пожеж у будівлях підвищеної поверховості та висотних будівлях, а також з масовим перебуванням людей, інших об’ктах і будівлях відповідно до специфіки гарнізону. Розробляє відповідні заходи по удосконаленню пожежегасіння на цих об’ктах.

11. Веде облік застосування при гасінні пожеж та ліквідації НС спеціальної техніки і спеціальних вогнегасних речовин.

12.Відповідає за комплектування та боєздатність оперативного автомобіля УАЗ.

13. Веде протоколи оперативних нарад оперативно-координаційного центру.