Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

Посадова інструкція

начальника оперативно-координаційного центру

1. Загальні положення

  1. Призначення на посаду начальника оператино-координаційного центру Управління та звільнення з неї здійснюється наказом начальника Управління за поданням заступника начальника Управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту з дотриманням вимог Положення про порядок проходження служби особами рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту.

  2. Начальник оперативно-координаційного центру Управління безпосередньо підпорядковується заступнику начальника Управління з питань оперативного реагування та цивільного захистута цивільного захисту.

  3. Начальник оперативно-координаційного центру Управління у своїй роботі керується:

  • Конституцією України;

  • Законами України;

  • постановами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України;

  • указами і розпорядженнями Президента України;

  • наказами МНС України та Управління МНС України в Черкаській області;

  • положеннями про Управління МНС України в Черкаській області та оперативно-координаційний центр;

  • іншими нормативно-правовими актами та даними функціональними обов’язками.

2. Завдання та обов'язки

Начальник оперативно-координаційного центру Управління:

  1. Здійснює безпосереднє управління оперативно-координаційним центром (далі ОКЦ), його структурними підрозділами і є прямим начальником особового складу ОКЦ.

  2. Розподіляє завдання та обов`язки між працівниками ОКЦ, визначає ступінь відповідальності за виконання ними обов'язків та контролювати їх роботу.

  3. Забезпечує ефективне виконання покладених на ОКЦ завдань, щодо реалізації завдань і функцій в межах його компетенції.

  4. Розробляє та здійснює заходи, щодо покращання роботи ОКЦ, організовує роботу з добору, розстановки та виховання кадрів.

  5. Подає начальнику Управління пропозиції щодо призначення, звільнення та переміщення працівників ОКЦ, кандидатур осіб начальницького складу ОКЦ для присвоєння чергових та позачергових спеціальних звань, а також про заохочення та накладення дисциплінарних стягнень.

  6. Представляє у встановленому порядку посадових осіб ОКЦ, які особливо відзначилися в службі, до нагородження державними нагородами і відомчими відзнаками.

  7. Розглядає та затверджує документи, що розробляються структурними підрозділами ОКЦ.

  8. Аналізує й узагальнює підсумки діяльності оперативного відділу (далі ОВ) і оперативно-диспетчерської служби (далі ОДС) ОКЦ.

  9. Бере участь у вирішенні питань, що стосуються компетенції ОКЦ.

  10. Подає у встановленому порядку начальнику Управління пропозиції, щодо організації матеріально-технічного та фінансового забезпечення основної діяльності центру.

  11. Вносить у встановленому порядку пропозиції до нормативних актів із питань, які належать до повноважень ОКЦ.

  12. Здійснює інші функції та обов'язки, що передбачені завданнями ОКЦ, нормативними актами МНС України, розпорядженнями й дорученнями начальника Управління та його заступника з питань оперативного реагування та цивільного захистута цивільного захисту.

  13. Забезпечує захист державної таємниці в сфері діяльності ОКЦ, несе персональну відповідальність за додержання працівниками ОКЦ вимог чинного законодавства України стосовно збереження державної таємниці.

  14. Забезпечує дотримання працівниками ОКЦ законодавства України з питань боротьби з корупцією.

  15. Організовує і контролює роботу чергових змін ОКЦ, надає практичну допомогу по виконанню ними функціональних обов’язків.

  16. Проводить розробку та контролює виконання планів роботи, здійснює контроль за наявністю та станом службових документів ОКЦ.

  17. Здійснює добір, розстановку та виховання працівників ОКЦ, готує атестації та подання на них;

  18. Несе персональну відповідальність за стан дисципліни і законності, організацію індивідуальної виховної роботи та профілактики правопорушень серед підлеглого особового складу.

  19. Приймає участь в організації планування, розроблення та здійснення заходів з мобілізаційної підготовки та мобілізації, у т.ч. з переведенням на роботу в умовах особливого періоду.

  20. Приймає учать у здійсненні заходів щодо створення зведених та спеціалізованого загонів особливого періоду.

  21. Проводить заходи, передбачені планом цивільного захисту на особливий період у разі переведення єдиної системи ЦЗ у ступені готовності.

  22. Організовує та проводить службову підготовку з особовим складом ОКЦ.

  23. Забезпечує організацію та контроль за проведенням учбово-тренувальних сигналів.

  24. Веде табель обліку роботи особового складу ОКЦ в нічний час.

  25. Контролює ведення журналу обліку надзвичайних ситуацій, складання та подання щодобових оперативних зведень керівництву Управління та голові облдержадміністрації.

  26. Несе відповідальність за наявністю та збереженням товарно-матеріальних цінностей, які знаходяться в приміщеннях ОКЦ.