Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

3. Права

Радіотелефоніст оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління має право:

  1. Вимагати у керівництва Управління дотримання умов контракту в частині виконання зобов’язань по забезпеченню необхідних умов несення служби, фінансового і матеріального забезпечення, особистих прав і свобод відповідно до чинного законодавства.

  2. Вносити на розгляд начальника оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного-центру Управління пропозиції по вдосконаленню роботи.

  3. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі виявлені недоліки в діяльності оперативно-диспетчерської служби і вносити пропозиції щодо їх усунення.

  4. Підвищувати рівень своїх теоретичних знань, практичних навичок, професійної майстерності в робочий час.

4. Відповідальність

Радіотелефоніст оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління несе відповідальність:

  1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, що передбачені цими функціональними обов’язками, в межах, визначених Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

  2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

  3. За завдання матеріальної шкоди, в межах, визначених чинним цивільним законодавством та Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

5. Радіотелефоніст оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління повинен знати:

  1. Конституцію України, закони, укази, постанови, інші нормативні документи, які регламентують службову діяльність підрозділів цивільного захисту.

  2. Тактику гасіння пожеж та ліквідації інших надзвичайних ситуацій, технічні характеристики пожежних та спеціальних автомобілів, засобів зв'язку.

  3. Дислокацію, райони виїзду і плани залучення сил і засобів підрозділів Гарнізону служби.

  4. Мережу протипожежного водопостачання.

  5. Місця розташування особливо важливих об'єктів та перелік об'єктів, на які висилаються додаткові сили та засоби.

  6. Порядок виконання оперативних завдань.

  7. Форми вхідних і вихідних диспетчерських документів, оперативно-службові документи підрозділу, порядок їх заповнення та використання.

  8. Правила з охорони праці під час роботи із засобами зв'язку та обчислювальною технікою.

  9. Порядок дій за сигналами про надзвичайну ситуацію.

6. Кваліфікаційні вимоги

На посаду радіотелефоніста оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління призначається особа з базовою або неповною вищою освіта відповідного напряму підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра, молодшого спеціаліста. Без вимог до стажу роботи. Післядипломна освіта за відповідною спеціалізацією.

7. Взаємовідносини (зв'язки) за посадою

1. У разі відсутності диспетчера оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління радіотелефоніст оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління виконує його обов’язки.

2. За відсутності радіотелефоніста оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління його обов’язки виконує інша посадова особа, яка призначається в установленому порядку, з набуттям відповідних прав і відповідальності за неналежне виконання покладених на неї обов’язків.

Заступник начальника Управління

МНС України в Черкаській області

підполковник служби цивільного захисту В.В. Гончар

З інструкцією ознайомлений:

"___" _________ 2011 р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________