Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

6. Кваліфікаційні вимоги

На посаду заступника начальника оперативного відділу – начальника зміни оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління призначається особа з повною вищою освітою відповідного напряму підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра зі стажем служби у підрозділах оперативно-рятувальної служби на керівних посадах – не менше 7 років. Заступник начальника оперативного відділу оперативно-координаційного центру – начальник зміни оперативно-координаційного центру Управління зобов’язаний проходити післядипломну освіту у сфері цивільного захисту.

7. Особисті вимоги

На посаду заступника начальника оперативного відділу – начальника зміни оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління призначається особа, яка придатна за станом здоров’я до роботи з використанням індивідуальних засобів захисту.

8. Взаємовідносини (зв'язки) за посадою

За відсутності заступника начальника оперативного відділу – начальника зміни оперативного відділу оперативно-координаційного центру його обов’язки виконує інша посадова особа, яка призначається в установленому порядку, з набуттям відповідних прав і відповідальності за неналежне виконання покладених на неї обов’язків.

Заступник начальника Управління

МНС України в Черкаській області

підполковник служби цивільного захисту В.В. Гончар

З інструкцією ознайомлений:

"___" _________ 2011 р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________

"___" _________ 201__ р. _____________

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Управління МНС

України в Черкаській області

_____________ № _____

Посадова інструкція

начальника тилу 1-ї зміни оперативного відділу

1. Загальні положення

1. Призначення на посаду начальника тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління та звільнення з неї здійснюється наказом начальника Управління за поданням заступника начальника Управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту з дотриманням вимог Положення про порядок проходження служби особами рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту.

2. Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління безпосередньо підпорядковується заступнику начальника оперативно-координаційного центру – начальнику оперативного відділу Управління.

3. Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Головного у своїй роботі керується:

  • Конституцією України;

  • Законами України;

  • постановами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України;

  • указами і розпорядженнями Президента України;

  • наказами МНС України та Управління МНС України в Черкаській області;

  • положеннями про оперативно-координаційний центр та оперативний відділ Управління;

  • іншими нормативно-правовими актами та даними функціональними обов’язками.

2. Завдання та обов'язки

Начальник тилу оперативного відділу оперативно-координаційного центру Управління:

  1. Проводить розвідку джерел водопостачання та організовує взаємодію зі службами водопостачання населеного пункту (об’єкта).

  2. Організовує зустріч і розстановку на джерела водопостачання пожежні автомобілі, що прибули на місце пожежі та забезпечуює подачу води та інших вогнегасних речовини.

  3. Доповідає НШ (КГП) про кількість пожежних автомобілів, які необхідні для подачі води перекачуванням чи підвозом.

  4. Забезпечує найбільш ефективне використання пожежної техніки і безперебійну подачу води (вогнегасних речовин) до місця пожежі.

  5. Організовує своєчасне забезпечення пожежних автомобілів паливо-мастильними матеріалами, а також, за необхідності, доставку до місця пожежі спеціальних вогнегасними речовинами і матеріалами, спеціального пожежнотехнічного озброєння, оснащення, у тому числі для безперебійної роботи ланок ГДЗС (ізолюючих протигазів, апаратів, компресорних установок, балонів тощо), проведення технічного обслуговування пожежних автомобілів на місці пожежі.

  6. Забезпечує охорону рукавних ліній, а також взаємодію з працівниками міліції з питань регулювання руху транспорту на дільницях тилу.

  7. Веде облік роботи пожежної техніки, витрат вогнегасних речовин і ПММ, складає схеми розташування пожежної техніки та прокладених магістральних рукавних ліній.

  8. Забезпечує підготовку газодимозахисників для виконання обов’язків постового на посту безпеки.

  9. Здійснює облік залучень ланок ГДЗС підрозділів області під час гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій.

  10. Здійснює ведення особистих карток газодимозахисників Управління та узагальнює відомості щодо їх роботи в ізолюючих апаратах.

  11. Забезпечує належне утримання ізолюючих апаратів на автомобілях оперативного відділу, контролює за проведенням їх перевірок.

  12. Відповідає за оформлення та обладнання приміщень ОКЦ, веде бібліотеку та довідниковий фонд робочих кабінетів ОКЦ.

  13. Аналізує та веде облік погано ліквідованих пожеж та НС підрозділами області.

  14. Здійснює роботу по забезпеченню ОВ засобами зв’язку та освітлення.

  15. Розробляє необхідні інструкції та пам’ятки по забезпеченню безпеки особового складу при гасінні пожеж та ліквідації НС в підвальних приміщеннях, на об’єктах виробництва, застосування, зберігання і транспортування СДОР, вибухонебезпечних, радіоактивних та хімічних речовин.