Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

3. Права

Начальник оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління має право:

  1. Вимагати у керівництва Управління дотримання умов контракту в частині виконання зобов’язань по забезпеченню необхідних умов несення служби, фінансового і матеріального забезпечення, особистих прав і свобод відповідно до чинного законодавства.

  2. Вносити на розгляд заступнику начальника Управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту і начальнику оперативно-координаційного центру Управління пропозиції по вдосконаленню роботи.

  3. В межах своєї компетенції повідомляти начальнику оперативно-координаційного центру про всі виявлені недоліки в діяльності оперативно-диспетчерської служби і вносити пропозиції щодо їх усунення.

  4. Підвищувати рівень своїх теоретичних знань, практичних навичок, професійної майстерності в робочий час.

  5. Вимагати надання інформації про наявність і стан сил та засобів підрозділів Гарнізону служби, а також обстановки з місця проведення робіт.

  6. Забороняти виїзд чергових караулів на практичні заняття у разі недостатньої кількості сил і засобів в районі виїзду підрозділу.

  7. Вимагати в межах своєї компетенції, а також за дорученням посадових осіб Гарнізону служби, від начальників підрозділів усунення виявлених порушень, що ускладнюють оперативну обстановку в Гарнізоні служби.

  8. Контролювати правильність ведення радіообміну між підрозділами гарнізону.

4. Відповідальність

Начальник оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління несе відповідальність:

  1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, що передбачені цими функціональними обов’язками, в межах, визначених Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

  2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

  3. За завдання матеріальної шкоди, в межах, визначених чинним цивільним законодавством та Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

5. Начальник оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління повинен знати:

  1. Конституцію України, закони, укази, постанови, інші нормативні документи, які регламентують службову діяльність підрозділів цивільного захисту.

  2. Вимоги статей Закону України «Про державну таємницю» та розділу VI Порядку щодо режиму секретності, відпрацювання таємних документів, присвоєння їм грифу секретності та правила поводження з таємними документами.

  3. Тактику гасіння пожеж та ліквідації інших надзвичайних ситуацій, технічні характеристики пожежних та спеціальних автомобілів, інженерно-технічного устаткування, іншого пожежно-технічного оснащення.

  4. Дислокацію та райони виїзду підрозділів Гарнізону служби; порядок формування зведених загонів з ліквідації надзвичайних ситуацій, гасіння великих пожеж.

  5. Місця розташування особливо важливих об'єктів та перелік об'єктів, на які висилаються додаткові сили та засоби.

  6. Інструкції взаємодії з іншими службами; місця зосередження основних запасів, засобів і матеріалів для гасіння пожеж; правила утримання та експлуатації джерел протипожежного водопостачання, особливості їх експлуатації у зимовий період; конструктивні особливості будівель і споруд різного призначення; технічні характеристики апаратів захисту органів дихання та правила роботи в них; порядок дій за сигналом «Тривога»; принцип роботи автоматизованої системи зв'язку та оперативного управління, її характеристики; вимоги безпеки праці; порядок ведення службової документації за напрямами діяльності.

  7. Порядок здійснення комплексних, контрольних і цільових перевірок службової діяльності підрозділів.