Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

3. Права

Начальник оперативно-координаційного центру Управління має право:

  1. Вимагати у керівництва Управління дотримання умов контракту в частині виконання зобов’язань по забезпеченню необхідних умов несення служби, фінансового і матеріального забезпечення, особистих прав і свобод відповідно до чинного законодавства.

  2. Вносити на розгляд заступника начальника Управління з питань оперативного реагування та цивільного захистута цивільного захисту пропозиції по вдосконаленню роботи, пов'язаної з обов’язками, що передбачені цими функціональними обов’язками.

  3. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі виявлені недоліки в діяльності центру і вносити пропозиції щодо їх усунення.

  4. Підвищувати рівень своїх теоретичних знань, практичних навичок, професійної майстерності в робочий час.

4. Відповідальність

Начальник оперативно-координаційного центру Управління несе відповідальність:

  1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, що передбачені цими функціональними обов’язками, – в межах, визначених Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

  2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, – в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

  3. За завдання матеріальної шкоди – в межах, визначених чинним цивільним законодавством та Дисциплінарним статутом служби цивільного захисту.

5. Начальник оперативно-координаційного центру Управління повинен знати:

  1. Конституцію України, закони, укази, постанови, інші нормативні документи, що регламентують організацію та проходження служби у підрозділах цивільного захисту.

  2. Вимоги статей Закону України «Про державну таємницю» та розділу VI Порядку щодо режиму секретності, відпрацювання таємних документів, присвоєння їм грифу секретності та правила поводження з таємними документами.

  3. Тактику гасіння пожеж та ліквідації інших надзвичайних ситуацій, технічні характеристики пожежних та спеціальних автомобілів, інженерно-технічного устатковання та іншого пожежно-технічного оснащення; оперативно-тактичну характеристику території.

  4. Місця розташування особливо важливих об'єктів та перелік об'єктів, на які висилаються додаткові сили та засоби; регламент виїзду протипожежної техніки за викликом про пожежу.

  5. Інструкції взаємодії з іншими службами; місця зосередження основних запасів засобів і матеріалів для гасіння пожеж; правила утримання та експлуатації джерел протипожежного водопостачання, особливості їх експлуатації у зимовий період; державні будівельні норми у частині, стосовній вимог безпеки та захисту об'єктів, конструктивні особливості будівель і споруд різного призначення, технічні характеристики апаратів захисту органів дихання та правила роботи в них; порядок дій за сигналом пожежної тривоги; технологію роботи автоматизованої системи зв'язку та оперативного управління і її характеристики.

  6. Порядок здійснення комплексних, контрольних і цільових перевірок оперативно-службової діяльності підрозділів.

  7. Стан дисципліни та дотримання законності серед особового складу підрозділу; вимоги безпеки праці; порядок ведення службової документації за напрямами діяльності.