Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pidruchnuk_2.09.2009 (1).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
2.89 Mб
Скачать

6.4. Моніторинг проектів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями в Україні

Особи, котрі здійснюють моніторинг проектів, що фінансуються МФО

Моніторинг, тобто спостереження за станом підготовки та реалізації проектів, що фінансуються в Україні міжнародними фінансовими організаціями, провадиться: Міністерством економіки України, відповідною міжнародною організацією, відповідальним виконавцем та/або бенефіціаром, а також Міністерством фінансів.

Міністерство фінансів моніторить: (а) використання коштів позики, (б) виконання фінансових зобов'язань за договорами між: Україною та міжнародною фінансовою організацією; Мінфіном та бенефіціаром та/або відповідальним виконавцем; Мінфіном і міською радою.

Обов’язки відповідального виконавця та бенефіціара щодо моніторингу проектів, які фінансуються МФО

Відповідальний виконавець має забезпечити через координатора інвестиційного проекту нагляд за його підготовкою і реалізацією, а також за роботою групи управління проектом. Моніториться хід виконання наступного: (а) планів заходів з підготовки та реалізації проекту, (б) плану закупівель, (в) бюджету проекту, (г) підготовки фінансової звітності, (д) оцінки досягнення показників результативності.

У разі моніторингу інвестиційного проекту відповідальний виконавець має надсилати Мінекономіки звіти у наступні періоди:

  • по проектах, що знаходяться на стадії підготовки, - щокварталу до 10 числа наступного місяця;

  • по проектах, що перебувають на стадії реалізації, - у період до 10 січня наступного року.

Якщо йдеться про системні проекти, то звіти з їх підготовки або реалізації надсилаються щокварталу до Мінекономіки не пізніше 15 числа наступного місяця.

Бенефіціар має надавати до Мінфіну та відповідальному виконавцю наступні звіти про стан закупівель та про рух коштів на банківських рахунках. Ці звіти мають подаватися у наступні терміни:

  • щомісяця до 10 числа – за позиками, залученими під державні гарантії;

  • щокварталу до 10 числа наступного місяця – за позиками, залученими державою.

Обов’язки Міністерства фінансів України щодо моніторингу проектів, які фінансуються МФО

Мінфін має подавати КМУ та Мінекономіки щокварталу до 20 числа наступного місяця наступну інформацію: (а) звіт про стан обслуговування та погашення позики; (б) звіт про стан використання позики; (в) аналітичні довідки; (г) після прийняття закону про державний бюджет подається інформація про передбачені в державному бюджеті видатки, що фінансуються за рахунок коштів міжнародних організацій.

Обов’язки Міністерства економіки України щодо моніторингу проектів, які фінансуються МФО

Мінекономіки разом з міжнародною організацією та із залученими відповідальними виконавцями має провадити піврічний та/або річний огляд стану підготовки і реалізації проектів. За результатами такого моніторингу Мінекономіки готує та подає до КМУ:

  • за даними, одержаними від відповідальних виконавців, Мінфіну та МФО: (а) щокварталу до 30 числа наступного місяця звіт про стан ініціювання, підготовки та реалізації інвестиційних проектів, використання коштів позик разом з пропозиціями щодо вирішення проблемних питань, (б) до 30 числа місяця, що настає за кожним півріччям, інформацію про стан залучення міжнародної технічної допомоги, спрямованої на підтримку інвестиційних і системних проектів, зокрема консультативно-дорадчої допомоги міжнародних організацій, (в) щороку до 30 січня звіт про результативність інвестиційних проектів.

  • на підставі даних, одержаних від міжнародної організації та виконавців системного проекту, щокварталу до 25 числа наступного місяця інформацію про результати виконання програми стратегічних та інституціональних реформ у рамках системного проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]