Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по техноогической практике БКК.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
747.01 Кб
Скачать

4.Опис апаратурно-технологічної схеми підготовки сировини до виробництва хлібобулочного цеху

Склад БЗБ розрахований на 10 добовий запас борошна. Борошно постачається автоборошновозами. З останнього борошно по гнучкому шлангу надходить виляді аерозолю приймального щитка ХЩП - 2 (1), а від нього по трубопроводах у силоси для зберігання борошна ХЕ-160А (2) через ваги МД-100 (4). В силосах борошно зберігається по сортах. Повітря від борошна відокремлюється за допомогою фільтрів М - 102 (3). З силосів роторним живильником М -116 (6) борошно подасться на на просіювач „Бурат" (5), де воно просіюється і проходить магнітну очистку. Просіяне борошно подасться у виробничі силоси ХЕ-112 (7), а звідси на виробництво за допомогою шнекового живильника живильником ПШМ-1. Повітря для транспортування борошна компресором ВУ (24) подається для очистки в маcловідділювач ОМИ- 2 (25) і вологовідділювач ХВО (26), далі в ресивера РВ – 2 (27) (для стабілізації тиску), з них через розподільчу гребінку (28) на виробництво.

Вода з міського водопроводу надходить до баків холодної (11) і гарячої (12) води. Воду, що йде на технологічні потреби, доводять до потрібної температури змішуючи гарячу і холодну, або гріють холодну воду парою. Вода, яка надходить для живлення парового котла Е-І (29) попередньо пропускається через установки для хімводоочистки (32) . Пара з котла підводиться до вистійних шаф та печі, а також до баку для підігріву води.

Сіль постачають на хлібозавод в мішках (18) і зберігають у вигляді розчину. Для приготування сольового розчину сіль засипають в бак з мішалкою (13), з водомірного бачка АВБ-100 (14) дозують воду. При досягненні розчином густини 1,2 г/см3, його відцентровим насосом перекачують в ємкість для зберігання (8). На виробництво надходить самопливом.

Цукор надходить на підприємство у поліпропіленових мішках(19). Цукровий розчин готується в спеціальному герметичному баку (15) (вмонтованому в підвалі в підлотну), в який: завантажують 750 кг цукру, дозують 415,2 л води і 163,8 л сольового розчину. Через барботер(16), що розташований на дні відсіку, подають повітря, яке і перемішує суміш. Готовий розчин перекачується в збірну ємкість (10) під дією надлишкового тиску, що створюється в герметичному баці. На виробництво надходить самопливом, при цьому проходить через фільтр у трубопроводі. Також цукор можуть використовувати в сипкому вигляді для цього його просіюють в просіювачі «Піонер» .

Масло, що зберігається в холодильних камерах (20) можуть подавати на підприємство в твердому вигляді, перед цим його нарізають в машині для нарізання маргарину або масла (17).

Олія соняшникова і гірчична подається з автоцистерни в ємність для зберігання (9), з яких самопливом надходить на виробництво, при цьому проходить через фільтр у трубопроводі.

Яйця, що зберігаються в холодильних камерах (20), миють в чотирьох ваннах (21), потім розбивають в яйце бітні (22). Утворений меланж зберігають в ємності (23).

Патоку попередньо нагрівають до t=40-45ºC для зменшення в´язкості у ємності (66) і подається через фільтр у трубопроводі на виробництво.

Згущене молоко пропускають крізь сито (70). Какао-порошок, який знаходиться в мішках (68) просіюють на ситі (69). Маргарин із холодильника (20) розтоплюється у жиротопці (10) і фільтрується крізь фільтр у трубопроводі.