Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
STAZhUVANNYa.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
989.7 Кб
Скачать

2.5. Програма стажування

При розробці завдань на стажування передбачається дотримання наступних вимог:

- відповідність змісту стажування, обраної студентом теми ВКР і напрямку науково-дослідної роботи;

- відповідність змісту стажування - рівню теоретичної підготовки студента по циклах загально-професійних і спеціальних дисциплін, до моменту проведення стажування;

- доступність і практична можливість збору інформації.

Дотримання перших двох вимог означає можливість включення в індивідуальне завдання студентам лише тих напрямків, які включені у теоретичний курс підготовки студентів із спеціальності.

Індивідуальні напрямки роботи визначаються викладачем-керівником стажування разом з науковим керівником, відповідно до обраного напряму випускної роботи. Завдання на стажування складається з двох частин:

1. Загальне завдання від випускаючої кафедри до вивчення загальних положень діяльності підприємства (установи, організації) –  правових основ діяльності, питань господарської і фінансової діяльності, кадрової та облікової політики; збору необхідної загальної документації і інформації про господарську діяльність підприємства та його проблеми.

2. Завдання наукового керівника щодо вивчення підприємства, пов’язане з темою дослідження ВКР.

Загальне завдання від кафедри

1. Збір і систематизація документації та інформації про загальну характеристику підприємства,включаючи: його організаційну і правову форму; історію створення; ціль і предмет діяльності; опис продукції (послуг); сировинної і паливно-енергетичної бази; основних постачальників, споживачів і конкурентів; структуру управління; основні посадові інструкції, опис діяльності окремих підрозділів; перспектив розвитку підприємства (джерела інформації: паспорт, установчі документи організації, внутрішній Статут, архівні документи, що стосуються історії функціонування організації).

2. Збір і систематизації бухгалтерської інформації за звітний і декілька попередніх років, включаючи: баланс (форма 1), звіт про фінансові результати (форма 2), звіт про рух грошових коштів (форма 3), звіт про власний капітал (форма 4), форма 5.

3. Збір і систематизація статистичної інформації про основні техніко-економічні показники за звітний і декілька попередніх років, включаючи форми: №50 сг , №29 , №1, 6 -ПВ (місячна за грудень звітного року), №11 ОЗ та інші. Систематизація і проведення аналізу динаміки основних техніко-економічних показників підприємства, включаючи: техніко-економічні показники виробничо-господарської діяльності, показники майнового становища, використання основних і оборотних коштів, показників ліквідності, фінансової стійкості, ділової активності, рентабельності та інших (додаток).

4. Систематизація та аналіз проблем підприємства, його сильних та слабких сторін, оцінка стану підсистем, які визначають загальну конкурентну позицію підприємства на ринку, опис його конкурентного статусу.

Завдання від наукового керівника вкр

Завдання від наукового керівника ВКР повинно містити:

- додатковий збір необхідної документації та інформації по предметній області, відповідно до теми ВКР;

- подальший аналіз зібраної інформації з метою вирішення проблем підприємства та вибору обґрунтованих управлінських рішень;

- виконання циклу досліджень і одержання попередніх пропозицій, придатних для реалізації при подальшому виконанню ВКР та удосконалення управління.

Викладені вимоги до індивідуальних завдань носять орієнтовний характер. Допускаються відхилення в змісті завдання як у теоретичну, так і в практичну сторону, а також більш детальніше пророблення питань пов'язаних с предметною областю теми ВКР. Важливо, щоб усі етапи стажування були в тій або іншій формі пройдені та осмислені студентом, а накопичений досвід та інформація давали змогу для подальшого виконання ВКР. Завдання повинні пов'язані з темою ВКР, містити чітке формулювання намічуваної цілі і очікуваних результатів. З цілі, повинна випливати постановка конкретних завдань, пропонованих для рішення студентові.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]