Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
STAZhUVANNYa.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
989.7 Кб
Скачать

3.2. Вимоги до оформлення звіту

Звіт має бути надрукований на одному боці сторінок стандартного білого паперу формату А4 (210x297 мм). Комп'ютерний набір – 14-й кегль; інтервал - 1,5; шрифт – Times New Roman. Мова звіту – державна, стиль – науковий, чіткий, без орфографічних і синтаксичних помилок, послідовність – логічна Допускається розміщувати таблиці та інші ілюстративні матеріали на аркушах формату A3 (не більше за 40 рядків на сторінку).

Текст звіту розміщується на аркуші з дотриманням таких розмірів полів: з лівого боку – 20 мм, з правого – 20 мм, зверху – 20 мм, знизу – 20 мм. Вирівнювання по краям – по ширині.

Вписувати у друкований текст окремі іншомовні слова, формули, умовні позначення можна чорнилом, тушшю, пастою лише чорного кольору. При цьому щільність вписаного тексту має бути наближеною до щільності основного тексту.

Роздруковані на ЕОМ програмні документи мають відповідати формату А4, включатися до загальної нумерації сторінок роботи і розміщуватися, як правило, у додатках.

Зміст містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів та параграфів роботи. Зміст має включати всі заголовки, які с в роботі, починаючи зі вступу і закінчуючи додатками. Текст основної частини звіту поділяється на розділи і параграфи згідно з планом, затвердженим у завданні на стажування.

Заголовки структурних частин звіту «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ МАТЕРІАЛІВ ТА ЛІТЕРАТУРИ», «ДОДАТКИ» пишуться або друкуються великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів пишуться або друкуються маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапка в кінці заголовка не ставиться.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом має дорівнювати 2-3 інтервалам основного тексту.

Кожну структурну частину звіту слід починати з нової сторінки (вступ, розділи, список використаної літератури, додатки).

Завершений і оформлений належним чином звіт обов'язково підписує автор на титульній сторінці.

Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №..

Першою сторінкою звіту є титульна сторінка, яка включається до загальної нумерації сторінок і на якій номер сторінки не ставиться. Нумерація без крапки після неї проставляється у правому верхньому куті подальших сторінок. Нумерація сторінок проставляють, починаючи зі вступу, при цьому, включивши в нумерацію титульну сторінку, завдання, зміст і перелік умовних позначень.

ЗМІСТ, ВСТУП, ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ МАТЕРІАЛІВ ТА ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ не нумерують як розділи. Номер розділу ставиться після слова «РОЗДІЛ». Підрозділи нумерують у межах кожного розділу, використовуючи номер розділу і порядковий номер підрозділу, між якими ставиться крапка: наприклад, «1.4» (четвертий підрозділ першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Ілюстрації

Зміст ілюстрацій має доповнювати текст звіту, поглиблювати розкриття суті явища, наочно ілюструвати думки автора, і тому в тексті на кожну з них повинно бути посилання з коментарем.

Ілюстрації (схеми, графіки тощо) і таблиці слід подавати у звіті безпосередньо після тексту, де їх згадано вперше, або на наступній сторінці. Якщо вони містяться на окремих сторінках роботи, їх включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстративні або табличні матеріали, розміри яких є більші за формат А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування в тексті або в додатках. На всі ілюстрації мають бути посилання в тексті.

Ілюстрації позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій у додатках. Номер ілюстрації має складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка: наприклад, «Рис. 3.2» (третій рисунок другого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщуються послідовно під ілюстрацією.

Ілюстрація має бути зрозумілою. Якщо це діаграма, то обов'язково вказуються назви та одиниці виміру показників, що розміщені на осях.

Ілюстрації повинні бути чорно-білими. Якщо діаграма має дві осі значень (вертикальні осі), то під рисунком необхідно пояснити, що означає кожний тип діаграми (графік з точками або стовпчики діаграма). Різні стовбці діаграми (сектори кругової діаграми) повинні відрізнятися один від одного штриховкою (узором) з обов'язковим поясненням назви кожного під рисунком або безпосередньо біля кожного сектору.

Нижче наведений приклад оформлення ілюстрації.

Рис.3.2. Динаміка показників фінансової стійкості ПП «Альфа»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]