Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DGU_POSIB.DOC
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
2.59 Mб
Скачать

2.13.3. Пошук файлів та папок

Досить часто виникає потреба знайти деякий об’єкт, місце розташування якого невідоме, а іноді й ім’я якого відомо не зовсім точно. Для цього використовують операцію автоматичного пошуку, яка дозволяє швидко знайти об’єкт шляхом перегляду змісту дисків і папок. Початковою інформацією для пошуку об’єкта є його ім’я (або його частина). Значно прискорює процес пошуку знання приблизного місцезнаходження і деяких інших характеристик, наприклад, формат, час створення чи кілька слів з його змісту і т.ін.

Пошук об’єктів у Windows здійснюється за допомогою спеціальної програми, яка включається командою Поиск > Файлы и папки... із пункту меню Сервис програми Проводник або командою Найти > Файлы и папки... головного меню. Після виконання цієї команди на робочому столі з’являється діалогове вікно Найти: Все файлы яке має три вкладки: Имя и местоположение, Дата і Дополнительно.

Першу вкладку (Имя и местоположение) використовують для введення імені чи фрагмента імені об’єкта (поле Имя:) та імені диска чи папки (поле Где искать:). У рядку Искать текст: потрібно ввести деякий текст зі змісту файла, якщо він відомий. Установка прапорця у нижньому віконці вкладки Включая вложенные папки забезпечує пошук інформації не тільки в зазначеній папці, але й в усіх вкладених у неї папках. Використання кнопки Обзор дозволяє прискорити установку імені диска чи папки в полі Где искать:, шляхом переміщення по дереву каталогів (папок).

Друга вкладка Дата дозволяє задати інтервал часу створення чи останньої зміни об’єкта. При виборі Все файлы фактор дати зміни практично виключається з умов пошуку. Якщо відомий приблизний час створення (зміни), то слід вибрати Найти все файлы созданные (измененные або открытые), а нижче в полях введення необхідно ввести (установити) приблизне числове значення.

Третя вкладка Дополнительно призначена для введення деякої додаткової інформації. У списку Тип потрібно вибрати й установити із заданого переліку тип (формат) файла або розширення додатка, в якому він створений. Наступні поля використовують для введення приблизного (не більше і не менше) або точного розміру файла в кілобайтах.

Після закінчення всіх установок на вкладках для початку процесу пошуку натискається кнопка Найти. Результати пошуку виводяться у додатковому нижньому полі цього самого діалогового вікна, яке з’являється після закінчення пошуку. Результатом пошуку може бути ім’я одного об’єкта чи список файлів, який можна переглядати, використовуючи полосу прокрутки. Початкові умови пошуку встановлюють натисканням кнопки Новый поиск діалогового вікна.

Вибираючи знайдений об’єкт і викликаючи контекстне меню, можна виконати з ним усі операції, передбачені меню: копіювати, переміщувати, знищити, перейменувати, переглянути його властивості, відправити в буфер або відкрити. У разі відкриття файла типу Документ спочатку запускається програма, у якій він створений, після чого проходить його автоматичне завантаження до неї. При відкритті файла, який є програмою, відбувається її запуск.

Вправи:

  1. За допомогою діалогового вікна Найти знайти файл або групу файлів:

  1. знайти на диску С: всі файли з розширенням .tmp;

  2. знайти на всіх логічних дисках усі файли, що починаються на літеру s і з розширенням, що починається на літеру h;

  3. знайти на диску С: в папці Windows усі файли, в імені яких четверта літера s, а в розширенні друга літера n;

  4. знайти на диску С: в папці Мои документы усі файли з розширенням .doc, у тексті яких мається слово Рапорт, та скопіювати їх на диск А:

  5. знайти на диску С: усі файли, створені або змінені за останні 2 місяці;

  6. знайти на диску С: усі файли, створені або змінені в діапазоні дат;

  7. знайти на диску С: усі файли, розмір яких перевищує 3 Мб;

  8. знайти на диску С: усі файли типу Значок;

  9. знайти на диску С: усі файли типу Документ Microsoft Word та відкрити один з них;

  10. знайти на диску С: усі файли типу Лист Microsoft Excel та відкрити один з них.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]