Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тдп.скакун.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
3.15 Mб
Скачать

особи (наприклад, ушкодження насаджень заборонено - адресовано до всіх, а стягнення штрафу з громадянина "А" за ушкодження наса­джень - акт застосування норм права). Інтерпретаційний акт адресу­ється суб'єктам, котрі застосовують норми права, що роз 'яснюються.

  1. Нормативно-правовий акт застосовується неодноразово, діє тривалий час, а правозастосовний - винятково при вирішенні певної юридичної справи, тобто в конкретному випадку. Інтерпретаційний акт, що роз'яснює норми права, виражені в приписах нормативного акта, діє разом з цим нормативним актом і має допоміжне значення.

  2. Нормативно-правовий акт "дає життя" індивідуальному та інтерпретаційному актам - скасування нормативно-правового акта призводить до неможливості дії на його підставі правозастосовного акта й автоматичного скасування інтерпретаційного акта.

  3. Нормативно-правовий акт має іншу процедуру прийняття, ніж акт застосування та акт тлумачення норм права.

Слід мати на увазі, що, окрім зазначених класичних актів - норма­тивних, інтерпретаційних, правозастосовних, - є акти змішано­го змісту, тобто такі, що складаються з нормативних і правозасто­совних норм. Якщо в тексті правового акта містяться правові норми й індивідуально-конкретні розпорядження, він вважається норматив­ним. Однак поєднання в одному акті норм нормативного і конкретно­го (індивідуального) призначення не відповідає правилам юридичної техніки і ускладнює розуміння документа щодо його дії в часі.

§ 2. Види нормативно-правових актів, їх юридична сила

Однозначне розуміння видів нормативно-правових актів може дати їх офіційна (юридична) класифікація. Вона, як правило, містить­ся в таких кодифікованих законодавчих актах, як: а) конституція держави; б) закон про нормативно-правові акти (тут дається офіцій­ний перелік актів, їх нормативна характеристика, засоби забезпечен­ня з метою правильного співвідношення між ними). Такий закон існує в Італії (1942 p.), Болгарії (1973 p.), Туркменістані (1996 p.), Киргиз­стані (1996 p.), Казахстані (1998 р.) та в інших країнах СНД. В Украї­ні підготовлено проект такого акта, але його ще не прийнято.

Існує чимало класифікацій нормативно-правових актів. Найбільш

значущою є їх класифікація за юридичною силою. Юридична сила нормативно-правового акта - специфічна властивість мати суворо означене місце серед інших нормативно-правових актів, дотримува­тися встановленої субординації. Зазвичай юридична сила акта зале­жить за формальною обов'язковістю від рівня та обсягу повноважень органу, який видає (приймає) цей акт, тобто суб'єкта нормотворчос­ті. Юридична сила нормативно-правових актів визначається Консти­туцією і Законом про нормативні акти.

Види нормативних актів (законів і підзаконних актів) в Україні за їх юридичною силою:

  1. Конституція, конституційні закони.

  2. Закони, якими Верховна Рада України дала згоду на

обов'язковість дії на території України міжнародних дого­ворів, ухвалених відповідно до Конституції (ратифікаційні закони).

  1. Кодифіковані закони.

  2. Звичайні (ординарні) закони.

  3. Постанови Верховної Ради України.

  4. Укази Президента України.

  5. Постанови Кабінету Міністрів України.

  6. Накази, розпорядження, рішення міністерств та інших цен-

тральних органів виконавчої влади. Накази, постанови, роз­порядження інших органів державної влади46.

9. Постанови Верховної Ради АР Крим.

  1. Постанови Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

  2. Накази міністерств та інших республіканських органів вико­навчої влади АР Крим.

  3. Накази територіальних органів міністерств та інших цен­тральних органів виконавчої влади.

  4. Розпорядження голів і накази управлінь, відділів, інших структурних підрозділів обласних, Київської та Севастополь­ської міських державних адміністрацій.

  5. Розпорядження голів і накази управлінь, відділів, інших структурних підрозділів районних державних адміністрацій.

  6. Рішення місцевих рад.

  7. Рішення виконавчих органів місцевих рад.

46 Підзаконні (відомчі) нормативні акти (правила, порядок, регламент, статут, поло­ження, інструкція), що затверджуються наказами, розпорядженнями, постановами, мають однакову з ними юридичну силу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]