Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_2_mod_MM.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
370.18 Кб
Скачать

37. Повноваження субєктів права комунальної власності.

Ст. 60 ЗУ визн. Пр. ОМС щодо зд. Пр. власн.об. ком. Вл.

ОМС від імені та в інтересах територ. громад відповідно до закону зд-ть правомочності щодо володіння, користування та розпорядження об-ми пр. коммун. Вл-ті, в т.ч. вик-ть усі майнові операції, можуть передавати обєкти ПКВ у пост. або тимчасове корист-ня ЮО та ФІ, здавати їх в оренду, продавати і купувати, вик-ти як заставу, виріш. Пит. їхнього відчуження, визначати в угодах та договорах умови використ. Та фінанс. об'єктів, що приватизуються та передаються у користування оренду. Доцільність, порядок та ум. відчуження об'єктів ПКВ визн. відповідною радою. Доходи від відчуження об'єктів ПКВ зарахов. до відпов. МБ і спрямов. на фін-ня заходів, передбачених бюджетами розвитку. ПКВ територ. громади захищається законом на рівних ум. з пр. власності ін. суб'єктів. Об'єкти ПКВ не можуть бути вилучені у територ-х громад і передані іншим суб'єктам ПВ без згоди безпосередньо територ. громади або відпов. рішення ради чи уповн-го нею органу, за винятком випадків, передб. законом. Сільські, селищні, міські, районні в містах (у разі їх ств.) ради мають право:1) вносити пропозиції про передачу або продаж у коммун. Власн. відповідних територ-х громад підприємств, установ та організацій, їх структурних підрозділів та інших об'єктів, що належать до держ. та інших форм власності, якщо вони мають важливе значення для заб-ня коммун.-побутових і соц.-культ. потреб тер-х громад; 2) на переважне придбання в КВ приміщень, споруд, інших об'єктів, розташ. на відпов. території, якщо вони можуть бути використані для заб. Коммун.-побут. та соц.-культ. потреб територ. громад; 3) мати об'єкти КВ за межами відповідних адмін.-терит. од.

До повнов. викон. орг .сіл., селищ, міск. рад належ. самоврядні повнов.: упр. в межах, визн. радою, майном, що належ. до КВ відпов. терит. гром., вст. пор. та зд. контр. за використ. приб. підпр.; заслугов. звітів керівн. підпр.та ін. Місц. ДА зд. відпов. до законод. делег. радою ф-ї щодо упр. майном, яке переб. у спіл. власн. терит. громад.

38. Доходи та видатки мб.

Доходи МБ форм. за рах. власних, визн-х законом, джерел та закр-х у вст-му законом порядку заг.держ. под., зборів та ін. обов'язкових платежів.

Доходи МБ рай-х у містах рад (у разі їх ств.)форм. відп. до обсягу повноважень, що визнач. відпов. міськ. радами. Склад дох. МБ визн-ся БКУ.Доходи МБ зарах. до заг. або спец-го фонду МБ відп. до вимог БКУ.

У складі надх-нь спец-го фонду МБ вид-ся надходження бюджету розвитку, які форм. відповідно до вимог БКУ.

Кошти ДБ, що перед. у вигляді дотацій та субвенцій, затв. у законі про ДБУ для кожного відпов. МБ згідно з БКУ.

Кошти, передані державою у вигляді дотацій та субвенцій, можуть розподіл. ВР АРК, обл., міськ. (міст респ-го Автономної Республіки Крим і міст обл. значення), рай. Радами відповідними МБ та викор-ся для фін-ня спільних проектів відп-х територ-х громад.

Видатки МБ Видатки, які зд-ся орг. місц. самовр-ня на потреби територ. громад, їх розмір і цільове спрямування виз-ся відп-ми рішеннями про МБ; видатки, пов'язані із здійсненням рай., обл. радами заходів щодо забезпечення спільних інтересів територіальних громад, - відповідними рішеннями про районний та обласний бюджети.

Сільські, селищні, міські, районні в містах (у разі їх створення) ради та їх виконавчі органи самостійно розпоряджаються коштами відповідних місцевих бюджетів, визначають напрями їх використання.

Районні, обласні бюджети виконують місцеві державні адміністрації в цілях і обсягах, що затверджуються відповідними радами.

Видатки місцевого бюджету формуються відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного БКУ, для виконання повноважень органів МС.

Видатки МБ здійснюються із загального та спец. фондів

МБ відповідно до вимог БКУ та закону про ДБУ.У складі витрат спец. фонду МБ вид-ся витрати бюджету розвитку.

Кошти бюджету розвитку спрямовуються на реалізацію програм соц-ек розвитку відповідної території, пов'язаної

із зд-м інвестиційної д-ті, зд-ня інших заходів, пов'язаних з розширеним відтв, а також на погашення місц. боргу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]