Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
центрифуга диплом glavnoe_s_tabulyatsiey11111.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
3.71 Mб
Скачать

1.3. Конструкція та призначення ротора центрифуги.

Ротор служить для відділення твердої фази суспензії від рідкої та складається з наружного та внутрішнього каскаду, захисного і живлячого конуса та сит, що фільтруються.

Зовнішній каскад представляє собою зварну конструкцію, що скла-дається з каркасної обичайки та днища. У маточині днища є циліндрична роз-точка, по якій зовнішній каскад по посадці встановлюється на вал та кріпеться болтами. До тильної стороні днища приварено два кармани для прийому промивної води, а до лицьової шість стійок для кріплення захисного конуса. Внутрішній каскад представляе собою зварну конструкцію, що складається з каркасної обичайки та днища. Днище має шість овальних вікон для проходу стійок зовнішній каскад. Конус захистний служить для запобігання попаданню суспензії в тильну частину ротора. Конус захистний має стійки, до яких кріпляться конус живилиння та зрівняльне кільце. Конус живилиння служить для прийому, раскручевання і рівномірного розподілу суспензії по ситах, що фільтруються внутрішнього каскад. Зрівняльне кільце служить для формування і зміни товщини шару осаду.

Фільтруючі сита зовнішнього та внутрішнього каскаду виконані у вигля-ді карт, набраних з сітки, що фільтрує стержневу проволку клиновидного перерізу з шириною щілини 0,25 - 0,3 мм. Кріплення карт в каркасних обичайках здійснюється кільцями розпірними планками.

1.4. Гідрозасув центрифуги.

Гідрозасув служить для герметизації тильної частини кожуха у час роботи центрифуги і тим самим перешкоджає попаданню агресивних парів в оброблювального продукту в приводну частину центрифуги та атмосферу цеху.

Гідрозасув складається з фланця, кришки лабиринтної, диска, борта та корпусу.

Частина, що обертається гідрозасуву встановлена на вал та складається з корпусу і борта, що утворюють кільцевий карман для запірної рідини. Для обгороджування валу від агресивних парів кільцевий зуб корпусу гідрозасуву врізається в кільце ущільнювача розташованого в маточині зовнішнього каска-ду. Нерухомий диск розташований усередині кільцевої карману та прікри-плений до лабіринтної кришки, яка кріпиться до фланця. Диск виконаний ступінчастим і має по зовнішньому діаметру тонке лезо, яке при роботі занурене в запірну рідину та перешкоджає попаданню агресивных пари в при-водну частину центрифуги. У потовщеній частині диска розташовано два канали: один для подачі запірної рідини в кільцевий карман, а другий для відведення запірної рідини з кармана. Лабіринтна кришка кріпеться до фланця та утворює проміжну порожнину яка перешкоджає попаданню запірної рідини у підшипник та масла в кожух.

У верхній частині кришки розташовані канали для підводу та відводу запірної рідини, а нижній отвір для відведення витоків масла та запірної ріди-ни. Фланець гідрозасуву є задньою стінкою кожуха, своеїм внутрішнім розточуванням встановлюється на станину, а на зовнішнє заточування фланця встановлюється кожух.

Для подачі обмивальної води в карман ротора, до лабіринтової кришки кріпляться два патрубки. Кількість запірної рідини що подається в гідрозасув 30 л/хв.