Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
центрифуга диплом glavnoe_s_tabulyatsiey11111.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
3.71 Mб
Скачать

1.5. Кожух центрифуги.

Кожух охоплює ротор і служить для прийому і роздільного відведення осаду і рідини. На кожух монтується труба завантаження, труба промивання, оглядовий ліхтар і передня кришка. Кожух складається з трьох відсіків: пере-днього для прийому і відведення маточника і задньою, в якому розміщений гідрозасув. Передній відсік має нижній прямокутний люк для відведення осаду, бічний круглий люк, що закривається кришкою, і два сопла для його обмиван-ня. На кришці розташовано два оглядові вікна і трубу обмивання кришки і переднього відсіку. Середній відсік має бічний патрубок прямокутного перерізу для відведення рідини, вертикальний патрубок прямокутного перерізу для відсіку пару та два сопла для обмиву ротора і гідрозасува. Задній відсік в нижній частині має патрубок для відведення рідини суспензії, обмивальної рідини і зливу замочної рідини з гідрозасува при зупинці центрифуги. До перегородок, що утворюють середній відсік, кріпляться фторопластові сегменти, що охоплюють переднє кільце і днище ротора по зовнішньому діаметру з мінімальним проміжком і що перешкоджають попаданню суспензії в передній і задній відсік.

1.6. Ремонт центрифуги.

Не рідше за один раз в тиждень треба проводити технічний огляд маши-ни. В процесі технічного огляду робиться підтяжка усіх різьбових з'єднань де-талей, що обертаються, натягнення ременів, а також перевіряється плавність обертання ротора. Особливу увагу звертають на підтяжку гайки, що кріпить днище штовхальника (перший каскад), яку необхідно зробити через 200 - 300 годин роботи після первинного пуску.

Ревізія з повним розбиранням центрифуги, повинна робитися не менше одного разу в рік висококваліфікованими слюсарями. При ревізії мають бути оглянуті усі відповідальні деталі центрифуги як на виправлення так і на коро-зію. При виявленні несправностей, їх слід усунути шляхом заміни або виправ-лення деталей. Часткові ревізії робляться залежно від місцевих умов експлуа-тації машини і при виявленні несправностей окремих вузлів. Часткові ревізії не вимагають повного розбирання машини, а залежно від виявлених дефектів, необхідно демонтувати вузли, в яких виявлені дефекти.

Центрифугу зупиняють в ремонт відповідно до затвердженого річного графіку оглядів і ремонтів. При зупинці центрифуги необхідно припинити подання суспензії, вимкнути двигун, припинити подання води, вимкнути електродвигун насоса, очистити ротор, промити. Перед прийманням центри-фуги на ремонт, на працюючому агрегаті слід виявити нещільність, витоки, нагрів підшипників, проміжки, величину вібрації. Початковим документом для визначення об'єму ремонтних робіт і потреб в матеріалах і запасних робочих частинах являється відомість дефектів. Її складають на основі технічних документів попереднього ремонту, переліку запасних частин і помічених від-хилень в роботі складальних одиниць і механізмів, а також планів модернізації або реконструкції деталей. На підставі відомості дефектів складають кошторис на ремонт. На підставі об'єму ремонтних робіт по відомості дефектів складають календарний графік ремонту і план організації робіт.

Процес ремонту центрифуги, її агрегату або складальних одиниць розпочинають з часткового розбирання і зовнішнього миття. Потім розбирають центрифугу на агрегати, агрегати на складальні одиниці, а останні на деталі. Роблять миття деталей, контроль і сортування деталей на придатні, непридатні і вимагаючі ремонту. Зношені деталі ремонтують, непридатні замінюють новими. З комплектів деталей збирають складальні одиниці і агрегати, які випробовують, а потім забарвлюють.

Центрифугу збирають із складальних одиниць і агрегатів. Після складан-ня центрифугу випробовують. Технологічний ремонт закінчують регулюваль-ними роботами, усуненням дефектів, виявлених під час випробування, і оста-точним забарвленням центрифугою.