Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практикум_1.doc
Скачиваний:
274
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Підсумки

На підставі даних судово-медичної експертизи препарату шкіри № 1, препарату кісток склепіння черепа № 1 доходжу таких підсумків:

1. Ушкодження на шкірі є раною, тобто механічним ушкодженням її на всю товщину.

2. Ушкодження на шкірі є вогнестрільним, кульовим, на що вказує його форма, наявність пояска забруднення, пояска здирання, дефекту тканини.

3. Отвір на шкірі вхідний, на що вказує наявність дефекту тканини, пояска забруднення, пояска здирання.

4. Постріл зроблений з неблизької дистанції, на що вказує відсутність додаткових чинників пострілу або слідів їх дії навколо ушкодження.

5. Оскільки на шкірі відсутні додаткові чинники пострілу, висловитися про напрям пострілу (перпендикулярно, під кутом) неможливо.

6. Ушкодження правої тім’яної кістки є дірчастим переломом, тобто порушенням цілісності кістки у поєднанні з відсутністю фрагмента (уламка) кістки.

7. Ушкодження кістки є, вочевидь, вогнестрільним, кульовим, на що вказує округла форма пошкодження на зовнішній пластинці кістки з діаметром отвору, рівним діаметру куль середнього калібру, і канал в кістці у вигляді усіченого конуса.

8. Ушкодження на кістці є вхідним, оскільки рановий канал в кістці має форму усіченого конуса, мала основа якого знаходиться на зовнішній пластинці, а велика − на внутрішній.

Експерт П І Д П И С Руденко Т. І.

ПЕЧАТКА

Бланк виконання роботи студентом

Висновок експерта № ___

На підставі ____________________________________________________________ ___________________________________________________ від __ _______ 2013 р. № ___ __________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________

судово-медичний експерт ____________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

З правами та обов’язками експерта, що передбачені ст. 69 КПК України, ознайомлений(і).

За відмову від виконання покладених на мене (нас) обов’язків або за завідомо неправдивий висновок експерта, розголошення даних досудового слідства або дізнання несу(емо) відповідальність за статтями 384, 385, 387 Кримінального кодексу України.

Експерт(и) (ПІДПИС)

Експертиза почата __.___.2013 р.

Експертиза закінчена __.___.2013 р.

При проведенні експертизи були присутні: ______________________________________

Висновок експерта викладений на ______________________аркушах.

На вирішення експертизи винесено такі питання:

______________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________