Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kpu.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
220.23 Кб
Скачать

37. Припинення громадянство

Стаття 17 Закону України «Про громадянство України» передбачає Такі Підстави Припинення громадянство України:

1. Внаслідок виходу з громадянство України (депатріація). Вихід Із громадянство України здійснюється за ініціатівою особини, Яка віїхала на Постійне проживання за кордон и подала відповідне клопотання на Ім'я Президента України.

Умова, за якої допускається вихід спектр поліграфічних громадянство України, - ЯКЩО особа Набула громадянство іншої держави або Отримала документ, виданий уповноваженими органами іншої держави, про те, Що громадянин України Набула її громадянство, ЯКЩО вийди з громадянство України.

Вихід Із громадянство України НЕ допускається - ЯКЩО особу, Яка клопоче про вихід спектр поліграфічних громадянство України, в Україні прітягнуто Як обвинуваченого у крімінальній справі або Стосовно якої в Україні є обвінувальній вирок суду, Що набравши чінності й підлягає виконан.

2. Внаслідок Втрати громадянство України. Під Втратою громадянства звичайно розуміють автоматично Припинення громадянство за певних умов ». Закон України «Про громадянство України» (ст. 19) передбачає, Що громадянство України втрачається:

1) ЯКЩО громадянин України після Досягнення ним повноліття добровільно набув громадянство іншої держави;

2) ЯКЩО особа Набула громадянство України внаслідок Подання Свідомо неправдивих відомостей або фальшивих документів;

3) ЯКЩО громадянин України добровільно вступив на військову службу іншої держави, яка відповідно до законодавства цієї держави не є загальний військовим обов * язком чи альтернативною (невійськовою) службою.

За Всіх зазначеним обставини, окрім віпадків, коли особа Набула громадянство України внаслідок Подання Свідомо неправдивих відомостей або фальшивих документів, громадянство України НЕ втрачається, ЯКЩО внаслідок цього громадянин України стане особою без громадянство.

Від Втрати громадянство слід відрізняті Позбавлення громадянство, тоб примусово Позбавлення громадянство особи, Яка Набула його за народження {денаціоналізація), або примусово Позбавлення громадянство натуралізованої особини {денатуралізація). Конституція України (ст. 25) та Закон України «Про громадянство України» (ст. 2) забороняють позбавляті громадянство України

3. За підставамі, передбачених міжнароднімі договорами України. Як и за набуття громадянство України, до них можна віднесті Такі Підстави, Як оптація або трансферт.

38. Громадянство дітей у разі Зміни громадянство Батьків и в разі усиновлення

У разі Зміни громадянство Батьків, внаслідок якої обоє або Один із них віходять спектр поліграфічних громадянство України, Може змінітіся відповідно и громадянство їхніх ДІТЕЙ.

Так, ЯКЩО дитина віїхала разом Із батьками на Постійне проживання за кордон та батьки віходять з громадянство України, за клопотанням одного з Батьків разом Із батьками з громадянство України Може вийта й дитина.

ЯКЩО Один із Батьків віїхав разом Із дитиною на Постійне проживання за кордон і вийшов з громадянства України, а Інший залішається громадянином України, дитина Може війта з громадянство України разом з тим Батьків, який виходили з громадянство України, за його клопотанням.

ЯКЩО Один із Батьків віїхав разом Із дитиною на Постійне проживання за кордон і вийшов з громадянства України, а Інший є іноземцем та особою без громадянство, дитина Може вийти з громадянства України разом з тим Батьком, Який виходив з громадянство України, за його клопотанням.

ЯКЩО дитина віїхала на Постійне проживання за кордон і її батьки Вийшли з громадянство України, дитина Може війта з громадянство України за клопотанням одного з Батьків.

ЯКЩО дитина віїхала на Постійне проживання за кордон з одним Із Батьків і ВІН Вийшов з громадянства України, а Інший є громадянином України, дитина Може війта з громадянство України за клопотанням про Це того з Батьків, Який Вийшов з громадянства України.

ЯКЩО дитина віїхала на Постійне проживання за кордон з одним Із Батьків и ВІН Вийшов з громадянство України, а Інший є іноземцем чи особою без громадянство, дитина Може вийти з громадянство України за клопотанням того з Батьків, Який Вийшов з громадянство України.

Дитина, Яка відповідно до чинного законодавства України вважається такою, Що Постійно прожіває за кордоном, Може війта з громадянство України за клопотанням одного з Батьків.

Дитина, Яка Набула за народження громадянство України, ЯКЩО на момент її народження батьки або хоча б Один із них булі іноземцямі чи особами без громадянство, Може вийти з громадянство України за клопотанням одного з Батьків.

Дитина, Яка усіновлена ​​подружжям, один з Якого є громадянина України, а Інший є іноземцем, Може вийти з громадянство України за клопотанням усиновлювача, Який є іноземцем.

Дитина, усіновлена ​​іноземцями чи особами без громадянство, Може вйти з громадянство України за клопотанням одного з усиновителів.

Вихід ДІТЕЙ віком від 14 до 18 РОКІВ з громадянство України Може відбуватіся Лише за їхньою Згоден.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]