Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МКРВО / Руденко Л. Міжнар. кред-розрах. операції-2част.doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
7.69 Mб
Скачать

3. Термін лізингу

3.1. Термін лізингу— з моменту передачі Устаткування в лізинг, яким є дата підписання Сторонами «Акта приймання-передачі устатку- вання у лізинг» по « » 20 р.

4. Лізингова плата

  1. Устаткування передається Лізингодавцем і приймається в лізинг Лізингоодержувачем на умовах сплати Лізингоодержувачем Лізингода-вцю лізингової плати за користування Устаткуванням шляхом перера­хування лізингових платежів Лізингодавцю.

  2. Розмір, терміни і порядок сплати Лізингоодержувачем платежів Лізингодавцю встановлюються в «Розрахунку лізингової плати», що підписується сторонами одночасно з договором. Лізингові платежі сплачуються в безготівковій формі.

  3. Перший лізинговий платіж вноситься через місяця з мо­менту передачі Устаткування в лізинг, обумовленого у п. 3.1 цього До­говору, а наступні лізингові платежі вносяться послідовно з інтервала­ми в місяця з дати, коли повинний був бути сплачений перший

лізинговий платіж.

4.4. Лізингоодержувач зобов'язаний своєчасно сплачувати передба- чені цим Договором лізингові платежі. У випадку прострочення Лізин- гоотримувачем сплати Лізингодавцю лізингових платежів Лізингоот-

римувач сплачує пеню в розмірі % від належної до сплати суми за

кожний день прострочення. Сплата пені не звільняє Лізингоотримувача від проведення передбачених Договором розрахунків.

  1. Лізингоотримувач не може жадати від Лізингодавця ніякого відшкодування або зменшення суми лізингових платежів у випадку пе­рерви в експлуатації Устаткування, з якої б причини це не відбулося, включаючи форс-мажорні обставини.

  2. Лізингоотримувач не має права затримувати лізингові платежі, термін оплати котрих уже настав, навіть за умови ушкодження Устат­кування або внаслідок виникнення форс-мажорних обставин.

  3. Відповідальність за ризик випадкового знищення або випадко­вого ушкодження Устаткування несе Лізингоотримувач. У випадку по­вного знищення Устаткування сума таких лізингових платежів, а також усі прострочені суми, що належать до сплати Лізингоотримувачем, по­винні бути сплачені Лізингодавцю в терміни і на умовах

(Терміни й умови сплати лізингових платежів)

5. Передача устаткування в лізинг

5.1. Передача Лізингодавцем і прийом Лізингоотримувачем Устат- кування в лізинг засвідчується «Актом приймання-передачі устатку- вання в лізинг».

5.2. На момент передачі Устаткування в лізинг воно знаходиться в

(Місцезнаходження устаткування)

6. Використання, технічне обслуговування і ремонт Устаткування

  1. Лізингоотримувач зобов'язується сумлінно додержуватися під свою відповідальність норм і правил експлуатації, технічного обслуго­вування і ремонту устаткування, які установлені чинним законодавст­вом та інструкціями виробника.

  2. У випадку виходу Устаткування з ладу Лізингоотримувач про­тягом п'ятьох днів зобов'язаний письмово повідомити про це Лізинго-давцеві, якщо до цього часу несправності не будуть усунуті.

  3. Лізингоотримувач за свій рахунок, без подальшої компенсації Лізингодавцем і за узгодженням із Лізингодавцем проводить технічне обслуговування і всі види ремонту, модернізації та реконструкції Уста­ткування.

  4. У випадку заміни в процесі експлуатації Устаткування яких-небудь деталей і вузлів або їхнього удосконалення вони стають не­від'ємною частиною Устаткування і переходять у власність Лізинго-давця.

  5. Лізингоотримувач відповідає за відповідність рівня кваліфі­кації персоналу складності виконаних робіт з експлуатації й обслу­говування Устаткування і зобов'язаний провести відповідне навчан­ня робітників.

  6. Одержання необхідних дозволів на експлуатацію Устаткування покладається на Лізингоотримувача.

  7. Лізингодавець звільняється, відповідно до умов цього Договору, від будь-яких обов'язків і відповідальності у відношенні технічної га­рантії на Устаткування. Всі розрахунки по витратах, позовах і компен­саціях, пов'язані з вищевказаною гарантією, проводяться безпосередньо між Лізингоотримувачем і Постачальником.