Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МКРВО / Руденко Л. Міжнар. кред-розрах. операції-2част.doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
7.69 Mб
Скачать

7. Передача ризику. Страхування

  1. Лізингоотримувач за свій рахунок зобов'язаний застрахувати Устаткування від передбачених Договором ризиків, про що Лізингоот­римувач зобов'язується укласти зі страховою компанією «Договір стра­хування», в якому передбачити відшкодування можливого заподіяного збитку в межах страхової суми на користь Лізингодавця. Дія страхового договору повинна охоплювати весь період дії даного Договору.

  2. За договором страхування Устаткування повинно бути застра­ховане від фізичного знищення або ушкодження, включаючи випадки пожежі, повені, фізичного ушкодження, сутички, вибуху, удару блиска­вки; пограбування, знищення, розкрадання та інших протиправних дій третіх осіб, .

(інші види страхових ризиків)

7.3. Устаткування повинно бути застраховане в місячний термін із моменту передачі Устаткування в лізинг, обумовленого в п. 3.1. цього Договору. До моменту страхування відповідальність щодо збитків, за- подіяних у зв'язку з будь-яким ушкодженням або знищенням Устатку­вання, покладається на Лізингоотримувача.

7.4. При настанні страхового випадку Лізингоотримувач зо- бов'язаний у триденний термін із моменту настання страхового випад- ку направити Лізингодавпю телеграмою або по факсу повідомлення про страховий випадок. У випадку відмови страхової компанії сплатити страхове відшкодування Лізингоотримувач зобов'язується вжити необ- хідні заходи для розв'язання суперечки в претензійному-иозовному по- рядку відповідно до законодавства України.

7.5. Лізингоотримувач зобов'язується нести матеріальну відповіда- льність за будь-які додаткові ушкодження цього Устаткування, що ви- никнуть у результаті його використання до початку відшкодування зби- тків відповідно до розпорядження страхової компанії або рішення суду.

8. Право власності на Устаткування

8.1. Протягом усього терміну дії цього Договору Устаткування є власністю Лізингодавця. Лізингоотримувач зобов'язується закріпити на чільному місці і берегти там протягом усього терміну дії Договору ого- лошення: «Це устаткування є власністю

ч ».

(повна назва Лізингодавця)

У відповідних реєстраційних і бухгалтерських документах повинно бути попередження: «Власник — , користувач —

(повна назва лізингоотримувача)

(повна назва Лізингодавця)

8.2. Протягом усього терміну дії даного Договору Лізингоотримува- чеві забороняється без згоди Лізингодавця здавати Устаткування в суб- оренду, давати в борг третій стороні, віддавати його в заставу або від- чужувати будь-яким іншим засобом, використовувати на інші, не передбачені інноваційним проектом, цілі.

8.4. У випадку переходу прав власності на Устаткування Лізингоот-римувачеві оформлюються всі необхідні, передбачені чинним законо­давством, документи.

9. Дострокове припинення дії Договору

9.1. Дія Договору може бути достроково припинена:

9.1.1. За взаємною згодою Сторін, про що укладається додаткова угода до цього Договору;

9.1.2. У передбачених чинним законодавством випадках;

8.3. Умови переходу права власності на Устаткування:

9.1.3. З ініціативи Лізингодавця, якщо Лізингоотримувач не виконує будь-яке зі своїх зобов'язань за цим Договором. У такому випадку Лі­зингодавець висуває вимоіу Лізингоотримувачу про припинення дії цього Договору, відповідно до чинного законодавства.

9.2. У випадку дострокового припинення дії цього Договору відпо- відно до пп. 9.1.3 Договору Лізиногоотримувач зобов'язаний протягом банківських днів із дати одержання претензії Лізингодавця пе- рерахувати йому суму належних до сплати лізингових платежів і штра- фних санкцій, передбачених цим Договором.