Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
31
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
519.17 Кб
Скачать

Тема 6. Місцеві податки і збори, що сплачують суб’єкти підприємництва

Призначення, становлення та розвиток місцевих податків і зборів. Склад місцевих податків і зборів, що сплачують суб’єкти підприємництва. Механізм впливу місцевих податків і зборів на фінансово-господарську діяльність підприємств.

Комунальний податок. Платники податку. Визначення об’єкта оподаткування. Ставки податку. Термін сплати. Пільги по комунальному податку.

Податок з реклами. Платники податку. Визначення об’єкта оподаткування. Ставки податку. Термін та порядок сплати.

Збір за право використання місцевої символіки. Платники збору. Об’єкт оподаткування. База оподаткування. Ринковий збір. Платники збору. Ставки збору та умови їх визначення.

Збір за проведення гастрольних заходів та його призначення. Платники збору. Об’єкт оподаткування. Ставки оподаткування та терміни сплати. Інші місцеві збори.

Тема 7. Особливості оподаткування комерційних банків

Податки, які сплачують комерційні банки, їх характеристика та особливості впливу на фінансово-господарську діяльність.

Оподаткування прибутку. Визначення об’єкта оподаткування. Валові доходи комерційного банку, що приймаються при визначення оподаткованого прибутку, їх склад та особливості формування. Визначення валових витрат, їх склад та особливості формування. Визначення амортизаційних відрахувань комерційного банку для обчислення оподаткованого прибутку. Пільги, що надаються при оподаткуванні прибутку комерційного банку. Механізм впливу оподаткування прибутку на фінансову діяльність комерційного банку.

Платежі за ресурси, що їх сплачують комерційні банки. Сплата податку за землю. Оподаткування транспортних засобів банків.

Непрямі податки, які сплачують комерційні банки та умови їх стягнення. Обчислення і сплата ПДВ і податку мито.

Збори і цільові відрахування, що їх здійснюють комерційні банки. Визначення внесків на загальнодержавне пенсійне і соціальне страхування. Місцеві податки і збори, що їх сплачують комерційні банки.

Напрями вдосконалення оподаткування комерційних банків.

Тема 8. Особливості оподаткування страхових компаній

Податки, які сплачують страхові компанії та особливості впливу на фінансово-господарську діяльність.

Оподаткування доходів від страхової діяльності. Визначення об’єкта оподаткування. Планування доходів від окремих видів страхування. Ставки оподаткування. Пільги, що надаються при оподаткуванні доходів від страхової діяльності.

Оподаткування прибутку, отриманого страховими компаніями від неосновної діяльності. Визначення об’єкта оподаткування. Обчислення і сплата податку на прибуток.

Платежі за ресурси, що їх сплачують страхові компанії. Сплата податку за землю. Оподаткування транспортних засобів страхових компаній.

Умови і порядок сплати непрямих податків страховими компаніями. Обчислення і сплата ПДВ. Сплата податку «мито».

Збори і цільові відрахування, що їх здійснюють страхові компанії. Визначення внесків на загальнодержавне пенсійне і соціальне страхування. Місцеві податки і збори, що їх сплачують страхові компанії.

Напрями вдосконалення оподаткування страхових компаній.

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr