Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
296.45 Кб
Скачать

5.3Характеристика водопостачання та водовідведення

Водопостачання абоненту ТОВ « МУП В«ВіВВ» здійснюється з підземного водоносного горизонту. Власних свердловин на балансі підприємства - шість, загальний дебіт - 27,6 л/с. p align="justify"> Свердловини експлуатуються підземні води карбонових відкладень, складені тріщинуватими вапняками і доломітами, рідше мергелями. Водон...

осні горизонти незахищені, тому що зверху перекриті пісками з малопотужними прошарками суглинків валунні.

Водоспоживання

- по підприємству становить 586,487 тис. м/рік, з них:

- господарсько-питні потреби - 549,117 тис.мз/рік;

- виробничі - 37,370 тис. м/рік.

Облік водоспоживання ведеться водолічильники.

Водовідведення

Згідно з матеріалами, поданими для отримання ліцензії на водокористування поверхневими водами обсяг відводяться стічних вод становить 605 тис.м3 на рік. За своїми характеристиками стічні води в основному відносяться до господарсько-побутових. Виробничі стоки складають менше 2% від усього обсягу відводяться вод і за своїми характеристиками близькі до господарсько-побутових.

Облік водовідведення ведеться за водолічильника.

Перевищення обсягів водовідведення над обсягами водоспоживання пояснюється тим, що абоненти підприємства використовують воду не тільки з свердловин, що належать ТОВ «ПІК І К» а й з свердловин інших підприємств (Волховстроевское відділення Одеської залізниці, санаторій, харчокомбінат, маслозавод) .

Водогосподарський балансовий розрахунок підприємства наведено у додатку 3.

Характкрістіка очисних споруд

Стічні води перед скиданням їх у р.Колпь проходять повну біологічну очистку на очисних спорудах, розроблених за планом типового проектування Госгражданстроя г.Ленинград 1979-1980р.

Станція призначена для очищення побутових і близьких до них за складом стічних вод для районів з розрахунковою зимовою температурою зовнішнього повітря -30 В°, -40 В° С.

Проектом передбачається біологічне очищення стічних вод з концентраціями забруднень по БПКполн. - 210мг/л і зважених речовинах - 190мг/л і доведенням цих концентрацій після очищення до 15мг/л. Проектна потужність очисних споруд - 7000м3/сут. Склад очисних споруд, проектна та фактична ступінь очищення наведено в табл. 2.1. p align="justify"> Очисні споруди введені в експлуатацію в 1992 році.

До складу очисних споруд входять:

приймальна камера - 1 шт

решітки - 2 шт

горизонтальні пісколовки з круговим рухом води

первинні відстійники - 4 шт

- стабілізатори - 4 шт

- регенератор - 4 шт

- аеротенк - 4 шт

- вторинні відстійники - 4 шт

- контактний резервуар - 2 шт

- випускний колодязь - 1 шт

- мулові майданчики - 8 шт

- піскова майданчик - 1 шт

- водовипуск - 1 шт

Стічні води по напірному колектору d 250 надходять в приймальну камеру гасіння напору. Камера побудована за типовим проектом 4.902-3 з розмірами 1000х500х1200мм, виконана з монолітного залізобетону М-200. Далі стоки надходять в будівлю решіток, де відбувається очищення їх від великих плаваючих предметів і суспензій на решітках з прозора 16мм. Грати встановлені в каналі 600х800мм з пропускною здатністю 7,0 тис.м/добу. Покидьки з решіток збираються у контейнери, знезаражуються і вивозяться на звалище. Будівля решіток виконано за типовим проектом 902-2-345. Пройшовши решітки, стоки надходять на пісколовки з круговим рухом води, виконані за типовим проектом 902-2-331. Вузол споруд складається з двох пісковловлювачів, розподільної камери і камери перемикання. Видалення піску з пісковловлювачів на піскові майданчики здійснюється за допомогою гідроелеватора.

З пісковловлювачів стічні води надходять у блок ємностей, що включає в себе такі споруди: первинні відстійники, стабілізатор, регенератор, аеротенк, вторинні відстійники, контактний резервуар.

Блок ємностей складається з секцій шириною 6м. Кількість секцій -4. Пройшовши очищення в аеротенках та вторинних відстійниках, стоки надходять у контактний резервуар, де відбувається їх знезараження розчином хлорного вапна.

Пісок із пісковловлювачів і надлишково активний мул відводиться на мулові майданчики, побудовані