Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EUROPEAN STANDARDISATION_ukr.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
735.74 Кб
Скачать
    1. 4.2.5 Правила складання

Складання проекту матеріалу ЕТСІ в технічному органі й Групі промислових специфікацій здійснюється відповідно до «Правил складання» ЕТСІ з використанням устаткування для обробки документів, формату, мов і умовних знаків, рекомендованих секретаріатом ЕТСІ, і на носіях, придатних для обробки і публікації електронних документів.

    1. 4.2.6 Процедури ухвалення

Європейський стандарт (телекомунікаційна серія): прийняття

Європейський стандарт (телекомунікаційна серія) приймається при застосуванні двоступінчастої або одноступінчастої процедури ухвалення.

Одноступінчаста процедура ухвалення може використовуватися, якщо матеріал ЕТСІ перетворюється без змін за винятком змін редакційного характеру, з існуючого стандарту ЕТСІ в європейський стандарт (телекомунікаційна серія), або матеріал ЕТСІ має високу ступінь завершеності.

Двоступінчаста процедура ухвалення

  • Проект матеріалу ЕТСІ, ухвалений технічним органом, подається в секретаріат ЕТСІ упродовж 30 днів після ухвалення технічним органом для розсилки на громадське опитування. За умови, що проект відповідає «Правилам складання» ЕТСІ, секретаріат ЕТСІ упродовж 30 днів мусить підготовити цей проект для пред’явлення національним організаціям зі стандартизації.

  • Національні організації зі стандартизації упродовж 120 днів проводять громадське опитування і до дати завершення громадського опитування повинні подати одержані в результаті національні зауваження в секретаріат ЕТСІ за формою, передбаченою секретаріатом ЕТСІ (див. додаток J). При одержанні обґрунтованої вимоги від національних організацій зі стандартизації секретаріат ЕТСІ може подовжити термін громадського опитування.

Одноступінчаста процедура ухвалення

  • Проект матеріалу ЕТСІ, ухвалений технічним органом, подається в секретаріат ЕТСІ упродовж 30 днів після ухвалення технічним органом для розсилки на громадське опитування і голосування. За умови, що проект відповідає «Правилам складання» ЕТСІ, секретаріат ЕТСІ упродовж 30 днів мусить підготовити цей проект для пред’явлення національним організаціям зі стандартизації.

  • Національні організації зі стандартизації упродовж 120 днів проводять національні консультації і до дати завершення голосування подають результуючу національну позицію (голос) в секретаріат ЕТСІ. При одержанні обґрунтованої вимоги від національних організацій зі стандартизації секретаріат ЕТСІ може подовжити термін голосування.

Голос, відданий національною організацією зі стандартизації, має бути безумовним «так» («за»), «ні» («проти») або утримання при голосуванні. Голос «ні» має супроводжуватися коментарями із вказівкою підстав, чому проект не є прийнятним.

    1. 4.2.7 Підтримування (збереження в силі)

Подальші версії європейського стандарту (телекомунікаційна серія) можуть прийматися при застосуванні одноступінчастої процедури ухвалення. Подальші версії, які містять лише редакційні правки, можуть публікуватися секретаріатом ЕТСІ після підтвердження головою технічного органу.

У разі виявлення потреби у технічній підтримці (збереженні в силі), і якщо матеріал був розроблений технічним органом, який вже не існує, секретаріат ЕТСІ мусить спробувати знайти відповідний існуючий технічний орган для здійснення цієї підтримки. Якщо такого органу не існує, ситуація доводиться до відому Генеральної асамблеї з проханням знайти рішення (наприклад, дослідити проект підтримки).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]