Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ира / диплом Сабинова(Литвиненко)..doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
1.57 Mб
Скачать

4.2 Заходи щодо технічного переоснащення шахти та виробничі показники

Основна роль у системі антикризового управління підприємства ВП «Шахта «Шахтарська-Глибока» ДП «Шахтарськантрацит» відводиться широкому використанню внутрішніх механізмів фінансової стабілізації . Це пов'язано з тим , що успішне застосування цих механізмів дозволяє не тільки зняти фінансовий стрес загрози банкрутства , а й значною мірою позбавити підприємство від залежності використання позикового капіталу , прискорити темпи його економічного розвитку . Фінансова стабілізація підприємства в умовах кризової ситуації послідовно здійснюється за такими основними етапами.

Скоригований з урахуванням несприятливих факторів фінансова стратегія підприємства повинна забезпечувати високі темпи стійкого зростання його операційної діяльності при одночасній нейтралізації загрози його банкрутства в майбутньому періоді .

Тактичний механізм фінансової стабілізації , використовуючи окремі захисні заходи , у переважному виді являє собою наступальну тактику , спрямовану на перелом несприятливих тенденцій фінансового розвитку і вихід на рубіж фінансової рівноваги підприємства .

Як було встановлено в ході аналізу основною причиною кризового стану є збитковість підприємства, але підприємство протягом 2010 - 2012рр. поступово покращує свій стан. При сформованому положенні навіть досить значні суми держпідтримки на покриття витрат по собівартості не здатні забезпечити прибутковість оперативної діяльності підприємства. Єдиним виходом зі сформованої ситуації є збільшення обсягів реалізації вугільної продукції. Це призведе до зменшення питомих умовно - постійних витрат і , відповідно, зниженню собівартості .

Заходами щодо технічного переоснащення шахти на 2012 рік передбачається закінчення підготовки та введення в експлуатацію 4 східної лави ЦБ пл. h8, що знов|знову| вводиться |запроваджує| замість 6 західної лави ЦБ пл. h7, що вибуває у вересні поточного року.

Бізнес-планом визначено необхідне обладнання для оснащення 4 східної лави ЦБ пл. h8 і витрати на його придбання, а також розрахована ефективність підготовки і відробки лави.

Розрахункове навантаження на лаву 1100 т/добу. не стримуватиметься за умовами провітрювання, транспорту та іншими технологічними ланками, пропускна спроможність яких складе:

вентиляція - 10 363 т/добу

транспорт - 3 659 т/добу

підйом - 3 894 т/добу

поверхневий|поверховий| технологічний комплекс – 5 493 т/добу

Для введення в експлуатацію 4 східної лави ЦБ пл. h8 передбачено використання обладнання, яке планується придбати за бюджетні кошти:

- конвеєр лави - СП-251;

- комбайн - 1К-101У;

- секції механізованого кріплення - 1КД-90 (кап. ремонт).

Загальні відомості про 4 східну лаву ЦБ пласта h8 :

4 східна лава центрального блоку пласта h8 розташована на східному крилі бремсбергового поля центрального блоку шахти.

Система розробки - стовпова, довгими стовпами за простяганням пласта.

Відробка 4 східної лави здійснюватиметься на зворотній хід.

Для забезпечення високопродуктивної роботи в лаві намічено змонтувати очисне обладнання: нове (комбайн та конвеєр лави) та після повного капітального ремонту (секції механізованого кріплення), яке після відробки стовпа буде демонтовано і видане для капітального ремонту з урахуванням його використання у подальшому.

Охорону 4 ярусного вентиляційного штреку передбачається вести за способом "вугільний цілик - вугільний цілик", 4 ярусного конвеєрного штреку за способом "ряд дерев’яних кострів - вугільний цілик".

Характеристика гірничогеологічних і гірничотехнічних умов відробки 4 східної лави ЦБ пл. h8 приводиться в таблиці 4.1.

Таблиця 4.1

Соседние файлы в папке ира