Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
48Експертиза_товар_вЛаб_12ТК.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
147.97 Кб
Скачать

Тема. Експертиза тари

Мета заняття: Вивчення видів тари, яка використовується для пакування деяких видів продовольчих товарів (наприклад, масла коров’ячого, вина виноградного, карамелі та інших) і її маркування. Ознайомлення з особливостями експертизи тари.

Завдання 1. Ознайомлення з видами тари, яка використовується для упакування вище перелічених видів товарів.

Ознайомитись із стандартами на вищеперелічені види продовольчих товарів, визначити види тари, матеріал, який використовується для їх виготовлення, максимальну масу нетто (брутто), допустиме відхилення маси нетто, маркування. Запис роботи згідно таблиці.

Стандартні вимоги до тари деяких видів товарів

№ стандарту

Вид тари

Вид матеріалу

Максимальна маса

Допустимі відхилення маси нето

Вимоги до маркування транспортної і споживчої тари

Завдання 2. Вивчення вимог до якості пакувальних матеріалів при упаковці вище перелічених видів продовольчих товарів.

Ознайомитись із стандартами на вищеперелічені види продовольчих товарів, звернути увагу на вимоги до якості пакувальних матеріалів, які використовуються при пакуванні даних видів продовольчих товарів. Записи зробити у вільній формі.

Завдання 3. Ознайомлення з особливостями проведення експертизи тари продовольчих товарів.

Ознайомитись з інструктивними матеріалами, навчальною літературою щодо проведення експертизи тари. Записи зробити у вільній формі.

Тема: Експертиза зерноборошняних товарів

Мета заняття: Вивчення умов приймання, правил відбору проб, пакування і маркування, показників якості, правил проведення експертизи зерноборошняних товарів і оформлення відповідних документів.

Завдання 1. Вивчення особливостей проведення експертизи зерноборошняних товарів.

Ознайомитись із стандартами, інструкціями і положеннями і визначте особливості проведення експертизи зерноборошняних товарів. Запис зробити у вільній формі.

Завдання 2. Вивчення правил відбору проб, пакування, маркування, зберігання, і критеріїв ідентифікації зерноборошняних товарів.

Ознайомитись із стандартами, нормативними документами з питань правил і особливостей відбору проб, пакування, маркування і зберігання зерноборошняних товарів. Запис зробити у вільній формі.

Завдання 3. Проведення експертизи зерноборошняних товарів.

Згідно завдання викладача оформити документи, які надають право проведення експертизи, ознайомитись з особливостями приймання, провести відбір проб, експертизу по кількості і якості зерноборошняних товарів, визначити відповідність пакування, маркування. Заповнити відповідні документи.

Тема: Товарознавча експертиза свіжих плодів та овочів

Мета заняття: Вивчення умов приймання, правил відбору проб, пакування, маркування, показників якості, зберігання, правил проведення експертизи плодів та овочів свіжих і оформлення відповідних документів.

Завдання 1. Вивчення особливостей проведення експертизи свіжих плодів та овочів.

Ознайомитись із стандартами, інструкціями і положеннями і визначити особливості проведення експертизи свіжих плодів і овочів. Запис зробити у вільній формі.

Завдання 2. Вивчення правил відбору проб, правил пакування, маркування і зберігання свіжих плодів та овочів.

Ознайомитись із стандартами, нормативними документами з питань правил і особливостей відбору проб, правил пакування, маркування і зберігання свіжих плодів та овочів. Запис зробити у вільній формі.

Завдання 3. Проведення експертизи свіжих плодів та овочів.

Згідно завдання викладача оформіть документи, які надають право проведення експертизи, ознайомтесь з особливостями приймання, проведіть відбір проб, експертизу за кількістю і якістю свіжих плодів та овочів, визначте відповідність пакування, маркування. Заповніть відповідні документи.