Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Osnovi_girn_virobn_konspekt.doc
Скачиваний:
321
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
18.61 Mб
Скачать
      1. Звезводнювання в елеваторах

Звезводнювання вугілля, промпродуктів і відходів в елеваторах, що збезводнюють, роблять при транспортуванні цих продуктів із класифікаторів, мийних жолобів, відсадоних машин, шнекових і крутопохилих сепараторів.

Елеватор, що збезводнює, типу ЭО складається з безкінечного ланцюга з перфорованими ковшами; направляючих у похилому корпусі; верхньої приводної голівки з приводом. Корпус елеватора складається з нижньої закритої і верхньої відкритої частин. У нижній частині елеватора є завантажувальний отвір, отвір для випуску води і люк для ремонту.

Вихідне живлення надходить через завантажувальний отвір у нижню частину елеватора, захватується ковшами і транспортується ними наверх. Вода віддалиться з матеріалу під дією сили ваги після того, як ківш піднімається над рівнем води, що заповнює нижню частину елеватора. Розвантаження збезводненого продукту відбувається при перекиданні ковша через верхні зірочки. Висота точки розвантаження елеватора над рівнем води повинна бути не менше 4 м.

Рис. 14‑168 – Зневоднювальний елеватор:

1 – перфорировані ковши, 2 – електродвигун, 3 – редуктор, 4 – зубчата передача, 5 – гвинтовий пристрій, 6 – зварна конструкція, 7 – люк для ремонту, 8 – завантажувальний отвір, 9 – корпус,

      1. Звезводнювання на грохотах

Значний і дрібний концентрат, шлам, промпродукти й відходи збезводнюють на грохотах різноманітних типів (нерухомих і рухливих).

Для попереднього звезводнювання використовуються нерухомі грохоти.

Сито попереднього звезводнюванняскладається з плоского щілинного сита, вмонтованого в жолоб, ванна і патрубка для відводу води. Сито має довжину біля 2 м і ширину, що відповідає розміру жолоба. Встановлюють його під кутом 25-35 перед грохотом.

Під час транспортування матеріалу по жолобі частина води під дією сили ваги віддалиться через отвори сита, а матеріал переміщається далі по жолобі.

Сита попереднього звезводнювання призначені для видалення частини води з обводнених продуктів збагачення.

Найбільше ефективно звезводнювання відбувається на грохотах із рухливою поверхнею, що просіває. Під дією сили ваги і підкидання матеріалу вода з тонкими частками шламу інтенсивно проходить через щілинні сита або отвори сіток.

Для поліпшення процесу звезводнювання надгратний продукт обполіскують струмінями чистої води.

Для ополіскування продуктів збагачення застосовують спеціальні устрої - порскала.

Порскала діляться на самопливні безнапірні, призначені для оборотної води, і напірні для свіжої технічної води або щодо чистої оборотної води.

      1. Звезводнювання в центрифугах

Центрифугованнямназивають процес відділення твердих часток від рідини під дією відцентрових сил.

Процес центрифуговання здійснюється в спеціальних машинах - центрифугах. Головна частина центрифуг - обертові з великою швидкістю навколо горизонтальної або вертикальної осі ротори різноманітної форми з перфорованими або суцільними стінками.

У залежності від характеру прямування води і твердого матеріалу в роторі процес центрифуговання розділяють на два види:

  1. відцентрове фільтрування, при якому рідка фаза під дією відцентрових сил проходить через тверду фазу і віддалиться з матеріалу;

  2. відсадне центрифуговання, при якому тверда фаза осаджується з пульпи під дією відцентрових сил.

Відцентрове фільтруванняздійснюється в центрифугах із перфорованим ротором. Осадок відкладується на стінках ротора, а рідина під дією відцентрової сили проходить через осадок і отвори ротора і віддалиться з центрифуги.

Відсадне центрифугованняздійснюється в центрифугах із суцільними стінками ротора.

Рис. 14‑169 – Схема шнекової відсажувальної центрифуги

1 – камера для прийому фугату, 2 – зливні вікна, 3 – кільцевий шар рідини, 4 – ротор, 5 – шнек, 6 – шнековий барабан, 7 – приймальна камера, 8 – развантажувальний отвір, 9 – живляча труба, 10 – отвори у барабані

Класифікація центрифуг провадиться по таких основних ознаках:

по технологічному призначенню- фільтруючі с перфорованими стінками ротора, відсаді із суцільними стінками ротора, відсадно-фільтруючі;

по засобу розаантаження осадка- шнекові, вібраційні, інерційні;

по розташуванню осі обертання ротора в просторі - вертикальні і горизонтальні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]