Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ У.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
814.08 Кб
Скачать

2.1.2. Економічна сила споживачів.

Збут готової продукції Ратнівського молокозаводу здійснюється на території всієї України через мережу власних торгівельних домів ГК «Агрополіс» та незалежних дистрибуторів, проте основна частка продукції заводу реалізується в межах Волинської області та м. Києва. Торгівельний дім – торгівельна фірма, яка закуповує товар у виробника і перепродує їх місцевим гуртовим і роздрібним торговцям та споживачам. …. Нині група компаній «Агрополіс» поширює продукцію підприємств групи через мережу власних торгівельних домів: ………………………………… 1) молодіжний центр «Елко» займається постачанням продукції групи компаній на території України; …………………………………………………. 2) ПП «Адмімілк» - охоплює ринки Черкаської та Кіровоградської областей; 3) ПП «Адмі Плюс» охоплює ринки Вінницької, Чернівецької, Хмельницької та Житомирської областей; ………………………………………… 4) ПП «Адмімілк Захід» - головний офіс знаходиться в смт. Ратне Волинської області. Охоплює ринки Волинської та Рівненської областей; …… 5) ПП «Адмі Захід Плюс». Охоплює Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську та Закарпатську області; ……………………………………. 6) ПП «Адмімілк Південь» - забезпечує продукцією Одеську, Миколаївську та Херсонську області; …………………………………………. 7) ПП «Адмі Мілк Крим» - представляє продукцію ТМ «Щедрий вечір» на ринку АР Крим; ………………………………………………………………… 8) ПП «Адмі Мілк Центр» - представляє продукцію на ринках Київської, Чернігівської, Житомирської областей. ………………………………………….. Крім, того продукцію групи компаній «Агрополіс» поширюють незалежні дистриб’ютори: ООО «Укрпродукт» - у Донецькій та Луганській областях; ПП «Атекс» - у Харківській та Чернігівській областях. Таким чином, продукцію ПрАТ «Ратнівський молокозавод» представлено в усіх областях України. ……. Основним споживачем сухого знежиреного молока, виготовленого Ратнівським молокозаводом є ТОВ «Молочна фабрика» «Рейнфорд». Також завод співпрацює з такими виробничими компаніями: ТОВ «Данон-Україна», ТМ «Данон»; ЗАТ «Лакталіс-Україна», ТМ «Президент», ЗАТ «ВО «Київ Конті», ТМ «Київ Конті»; «Nestle-Україна», ТМ «Торчин». …

2.1.3. Економічна сила постачальників.

Молочна сировина заготовляється від населення (40%) і сільських господарств району (60%) власним спеціалізованим транспортом. Завод отримує молоко із Ратнівського, Камінь-Каширського, Ковельського та інших районів області. Для цього створено мол. пунктів по заготівлі молока від населення. Всі забезпечені приладами для визначення кількісних і якісних показників молока (центрифуги, ареометри, реактиви, молокоміри, миючі і дезинфікуючі засоби, фільтрувальний матеріал).

2.1.4. Наявність та вплив товарів-замінників.

Вплив товарів-замінників на конкуренцію здійснюється у двох основних аспектах: через ціну та рівень інновації.

Ціна товару-замінника як фактор конкуренції виявляється тоді, коли ціни фірм центрального ринку перевищують певну межу, і це примушує споживача звернути увагу на товар-замінник.

Рівень інновації товару-замінника як фактор конкуренції виявляється в тому разі, коли виробнику товару-замінника вдається підвищити його якість настільки, що стає можливим відвернути увагу деяких споживачів від товарів фірм центрального рингу.

Основний вплив з боку товарів-замінників здійснює замінник масла – маргарин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]