Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задачи Лили.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
361.98 Кб
Скачать

Задача 6.

Обладнавши приміщення під казино, приватний підприємець Смир- нов В. Р. установив один стіл з рулеткою, три більярдних столи, п'ять ав­томатів з грошовим виграшем, у встановленому порядку отримавши лі­цензію на здійснення ігорного бізнесу.

  1. За наявності ліцензії на здійснення такого виду діяльності чи по­трібно одержувати патент? Якщо так, то скільки повинно бути патентів?

  2. Яка річна вартість патентів на такого виду діяльність?

Решение

1. Ст5 Закона «О патентовании некоторых видов предпринимательской деят-ти: патентованию подлежат операции по оказанию услуг в сфере игорного бизнеса, кот-е осущ-ся субъектами пред-кой деят-ти или их структурными подразделениями. На каждый вид операций приобретается отдельный патент.

2.Ст 5 Закона «О патентовании некоторых видов предпринимательской деят-ти: 1 стол с рулеткой – 192 тыс грн в год, 1 бильярдный стол – 1800 грн в год, 1 игровой автомат – 4200 грн в год. Оплата патентов проводиться ежеквартально до 15-го числа месяца отчетного периода.

Задача 7.

Приватний підприємець Карпов Р. Л. здійснював торгівлю молоч­ними продуктами на ярмарку протягом чотирьох днів. Для цього ним бу­ло придбано короткостроковий торговий патент. Оскільки ярмарок про­довжувався ще три дні, Карпов Р. Л. завіз на місце торгівлі ще партію молочної продукції, але у зв'язку з недостатністю часу здійснював торгів­лю ще два дні, не придбавши патент. Після перевірки наявності докуме­нтів, що підтверджують право на торгівельну діяльність, податкові органи призупинили діяльність Карпова Р. Л. Останній прохав не призупиняти його діяльність ще один день до закінчення ярмарку, після чого він обі­цяв сплатити і плату за патент, і відповідний штраф за його відсутність. У якості завдатку він пропонував тимчасово вилучити в нього причеп з його автотранспорту.

  1. Чи має право Карпов Р. Л. у даному випадку продовжувати свою діяльність, якщо він сплатить вищезазначені кошти після закінчення яр­марку?

  2. Скільки він повинен заплатити за торгівлю без патенту, врахо­вуючи штраф?

Решение

1. Ст8 Закона «О патентовании некоторых видов предпринимательской деят-ти: при осущ-и деят-ти, кот-я подлежит патентованию, без кроткосрочного патента платится штраф в двойном размере стоимости патента на полный срок деят-ти предпринимателя.

2. Ст8 Закона «О патентовании некоторых видов предпринимательской деят-ти: при осущ-и деят-ти, кот-я подлежит патентованию, без кроткосрочного патента платится штраф в двойном размере стоимости патента на полный срок деят-ти предпринимателя. Стоимость кроткосрочного патента за каждый день составляет 10 грн. Кроткосрочный патент выдается сроком от 1 до 15 дней.

Задача 8.

Яку обов'язкову передоплату повинен сплатити суб'єкт підприєм­ницької діяльності в разі, якщо він бажає придбати торговий патент на надання побутових послуг та на надання послуг у сфері грального бізне­су?

Решение

Ст3-1 Закона «О патентовании некоторых видов предпринимательской деят-ти: патентованию подлежит деят-ть по оказанию бытовых услуг, кот-я осущ-ся субъектами предпр-й деят-ти или их структурными подразделениями как в отдельных помещениях, зданиях, их частях, так и за их пределами. Вовремя выдачи торгового патента оплачивается 1 месяц пользования патентом.

Ст5 Закона «О патентовании некоторых видов предпринимательской деят-ти: патентованию подлежат операции по оказанию услуг в сфере игорного бизнеса, кот-е осущ-ся субъектами пред-кой деят-ти или их структурными подразделениями. На каждый вид операций приобретается отдельный патент. Вовремя выдачи торгового патента оплачивается 3 месяца пользования патентом.