Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задачи Лили.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
361.98 Кб
Скачать

Задача 2.

ЗАТ "Нафтогаз", зареєстроване у Київському районі м. Харкова, через зміну місцезнаходження, зафіксованого в статуті, подало до реєструючого ор­гану (Київського райвиконкому) документи для перереєстрації. Райвиконком відмовив ЗАТ "Нафтогаз" у перереєстрації, мотивуючи це тим, що у зв'язку зі змінами законодавства такі дії тепер не належать до його компетенції, і вза­галі, процедура перереєстрації не передбачена чинним законодавством.

1. Чи є правомірною відмова реєструючого органу?

2. Які дії має вчинити ЗАТ "Нафтогаз"?

Решение

1. Закон «О гос регистрацию юр лица и физ лица – предпринимателя»: регистрацию изменений в учредительные док-ты юр лица проводит гос регистратор на территории соответствующей административно-территориальной единицы. Поэтому Райисполком обязан выполнить внесение изменений в учредительные док-ты. При изменении местонахождении субъекта хоз-ния, необходимо внести изменения в учредительные док-ты, при этом подается регистрационная карточка о внесении изменений в сведения о местонахождении юр лица, к ней прилагается свидетельство о гос регистрации юр лица.

2. ЗАО должно подать в хоз суд с требованием внесения изменений в учредительные док-ты.

Задача 3.

ТОВ "Веселка" отримало листа, в якому зазначалося, що на підста­ві розпорядження Харківської обласної держадміністрації "Про додаткові заходи щодо покращення обліку юридичних осіб області" №162-03 від 14.08.2006 p., товариство для подальшого здійснення господарської дія­льності повинно пройти так звану "паспортизацію". Для цього необхідно заповнити надіслану анкету, надати оригінали установчих документів і сплатити 100 грн. на рахунок відділення Державно-громадського фонду боротьби зі злочинністю №1243368912.

Після цього, як було вказано в листі, ТОВ "Веселка" отримає Свідо­цтво про проходження паспортизації юридичної особи та матиме мож­ливість продовжувати свою діяльність.

1. Яким чином здійснюється легалізація підприємницької діяльності?

2. Який документ необхідно отримати особі для легального здійс­нення підприємницької діяльності?

3. Чи є правомірними вимоги, що вказані в листі?

Решение

1. Легализация – узаконивание либо предоставление законных сил, переход на легальное положение. Легализация пред-кой деят-ти осуществляется путем гос регистрации юр лица или физ лица – предпринимателя. Гос регистрации юр лица или физ лица – предпринимателя – свидетельство факта совершения или прекращения деят-ти юр лица, получение или утрата статуса пред-ля физ лицом, совершение другой регистрационной деят-ти, путем осуществлении соотв-х записей в Единый гос реестр.

2. Свидетельство о гос регистрации

3. Все необходимые данные есть в базе данных гос реестра. Требования предъявляемые к ООО «ВЕСЕЛКА» неправомерны.

Задача 4.

Учасники при створенні ТОВ визначили, що кожний з них матиме частку в статутному фонді в розмірі 20%, а вартість внеску кожного скла­датиме 8 000 грн. При цьому внесками будуть:

Першого - пакет акцій ВАТ "Остра-Київ" номінальною вартістю 4 000 грн.

Другого - власні векселі номінальною вартістю 12 000 грн.

Третього - "ноу-хау" про те, як можна на вигідних умовах одержати кре­дит у сумі 100 000 грн. під заставу акцій першого та векселів другого учасників.

Четвертого - право користування земельною ділянкою в розмірі 150 га в Гренландії.

П'ятого - гранована склянка.

Чи є правомірним формування статутного фонду в такий спосіб?