Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задачи Лили.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
361.98 Кб
Скачать

Задача 7.

Один з учасників товариства відступив свою частку іншому учасни­ку. Документи про реєстрацію цих змін в установчих документах товари­ства були надані державному реєстратору лише рік потому. Державний реєстратор відмовив у реєстрації змін в установчих документах, посила­ючись на те, що зміни подані із пропуском строку.

  1. Чи правомірні дії реєстратора?

  2. Протягом якого часу зміни до установчих документів повинні бу­ли бути подані на реєстрацію?

  3. Які наслідки пропуску цього строку?

  4. З якого моменту другий учасник вважається таким, що набув прав на частку першого учасника?

  5. Чи може перший учасник скасувати передачу своєї частки друго­му учаснику до реєстрації відповідних змін?

Решение

При внесении изменений в учредит док-ты об изменении состава участников доп подается копия решения о выходе участника из состава учредителей, заверенная в установленном порядке, или нотариально заверенная копия заявления физ лица о выходе из состава учредителей.

При пердаче права участником др лицу доп подается нотариально заверенный док-т о передаче права.

Задача 8.

Чотири громадянина вирішили створити товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). 15 жовтня 2006 р. вони провели збори засновни­ків, на яких були розглянуті питання: назва ТОВ, місце його розташуван­ня, види діяльності, розмір статутного фонду, органи управління, а також затвердження проекту статуту. 20 жовтня цього ж року статут ТОВ, реєстраційна картка та квитан­ція про сплату реєстраційного збору рекомендованим листом з описом вкладеного було направлено Державному реєстратору до міськвиконко­му м. Харкова. 28 жовтня 2006 р. засновники отримали повідомлення про відмову в проведенні державної реєстрації. їм було запропоновано направити до реєстраційного органу свого представника для виправлення недоліків Окрім цього, в повідомленні зазначалося, що для реєстрації вони повинні подати папку, конверти з марками, папір та сплатити місцевий реєстра­ційний збір до Фонду допомоги дітям-сиротам.

1. Які порушення допущені в наведеній ситуації?

2. Чи правомірні дії працівників міськвиконкому?

Решение

1. Орган регистрации не должен дополнительно требовать ни каких дополнительных платежей и взносов.

2. Ст.42 Закона «О гос регистрацию юр лица и физ лица – предпринимателя» устанавливает список док-в, кот-е может требовать гос регистратор при совершении гос регистрации: заполненную регистрационную карточку на проведение гос регистрации юр лица; нотариально заверенную копию решения учредителей о создании юр лица; дав экземпляра учредительных док-в; доп подается док-т о внесении учредителями вкладов в уставной капитал. Т.е. не предоставлена нотариально заверенная копия решения учредителей о создании юр лица. Ответ об отказе в гос регистрации подается на следующей рабочий день после получения док-в с описанием нарушений и возвращаются док-ты.

Задача 9.

Між фірмою "БАСТА" (замовником) та ТОВ "Будспок" (підрядником) було укладено угоду про розробку конструкторської документації. Як з'я­сувалося пізніше, на момент укладення цієї угоди державну реєстрацію товариства не було здійснено, проте зобов'язання за угодою були вико­нані товариством після його державної реєстрації: конструкторську доку­ментацію передано замовникові на підставі відповідного акту і вартість відповідних робіт замовником оплачено.

Державна податкова інспекція звернулася до суду з позовом про визнання недійсною угоди, посилаючись на укладання цієї угоди до мо-мі;нту державної реєстрації товариства і вважаючи її такою, що супере­чить інтересам держави і суспільства. 1. З якого моменту ТОВ "Будспок" набуває прав юридичної особи? 2. Які правові наслідки укладення угод до моменту державної ре- естрації?

3. Яке значення має в ситуації, що розглядається, факт виконання товариством угоди після державної реєстрації?

4. Яке рішення має прийняти господарський суд?