Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_z_praktiki_5_kurs.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
384.51 Кб
Скачать

3. Економіка і організація виробництва

Завод працює фактично безперервно: виробничі цехи (виробництво ковбас, фасування та упаковка ковбасних виробів) працюють в дві зміни, м’ясо-жировий цех по мірі надходження худоби на переробку, всі інші в одну зміну. П’ятиденний робочий тиждень з 8.00 до 17.00.

Щодо економічних показників то обсяг реалізованої продукції у діючих цінах в 2010 році склав 56820 тис. гр.. Фонд оплати праці робітників 2152,8 тис гр.. Середньо облікова чисельність персоналу 417 чол. Загальна продуктивність праці 176,2 тис. гр.

Робота планово фінансового відділу.

Початок дня - моніторинг виробництва. Підготовка до наради. Участь у нapaді. Робота з документами - аналіз виходів МЖЦ та обвалки. Аналіз витрат виробництва Ковбасного цеху в кількісному виразі. Аналіз бухгалтерських та управлінських даних у вартісному виразі. Спілкування з начальниками відділів та ділянок.

Організація та безпосереднє виконання процесу планування. Підготовка до планування

Складання балансу постачання, введення рецептур ковбасних виробів, та інші планові розрахунки. Розрахунки бізнес-планів, в тому числі для отримання кредитів. Розрахунки на нові види ковбасних виробів та прайсів на ВРХ.

Організація та постійна участь в інвентаризаціях по цехах та ділянках. Перевірка та аналіз матеріальних звітів та актів списання. Підготовка інформації для щоденної оперативної наради, на основі:

- звітів та рапортів МЖЦ;

- звітів по виробництву ковбас;

- рапортів відділення обвалки та оперативних даних по банку і касі за попередній день.

Розрахунок оперативної управлінської собівартості м’яса на кістках, за день, за місяць. Розрахунок та аналіз оперативної собівартості обвалки яловичини від забою, яловичини привозної, свинини, конини, баранини та дожиловки субпродуктів і кусків (від єврообвалки), за день, за місяць.

Проведення хронометражів та розрахунок розцінок по оплаті праці для МЖЦ, працівників холодильника, відділення обвалки, маш. залу ковбасного цеху та експедиції. Формування штатного розкладу для працівників комбінату, внесення поточних змін.

Опрацювання звітів за місяць по МЖЦ, відділенню обвалки м'яса, по виробництву ковбасних виробів, залишків продукції на холодильнику, залишків продукції на експедиції та звітів по реалізації ковбасних виробів, м’яса та м’ясопродуктів, розрахунок цін по видах реалізованої продукції та формування "Термінового звіту про виробництво промислової продукції" за місяць по формі № l -П для обласного відділу статистики.

Формування накопичення по видах і категоріях ковбасних виробів, м’яса та м’ясопродуктів від забою, від обвалки за місяць та з наростаючим підсумком з початку року.

Розподіл персоналу по виробничих ділянках

Підрозділ

Відділ заготівлі 7

Відгодів. Комплекс 4

Забійне відділення 17

Кишкове відділення 5

Обробка м’ясних туш 9

Шкурне відділення 3

Допоміжні робітники 1

Холодильник 7

Допоміжні робітники 21

Ковбасне виробництво 79

Об валка 26

Машинно - технічне відділення 44

Термічне відділення 5

Допоміжні робітники 4

Компресорно-холодильн. цех 10

Рем.-буд бригада 9

Інжен. мех. і рем. мех. 24

Електроцех 8

Котельна 13

Транспортний цех 26

Транспорт адміністрації 1

Головний технолог 1

Ветеринарно санітарна служба 10

Комерційна служба 69

ПЕО 3

Бухгалтерія 13

Київський офіс 30

Васильківський офіс 3

Служба МТС 3

Спеціалісти АСУП 4

Служба головного інженера 2

Сировинна зона підприємства

Основні райони від яких на м’ясокомбінат надходить худоба це Тульчинський, Крижопільський, Томашпільський, Немирівський, Ямпільський. Середній радіус доставки складає 70 кілометрів, в основному на автотранспорті. Основні породи ВРХ це Чорноряба та Червона Степова, свиней – Велика Біла. Підприємство розраховується за прийняту худобу по діючим прейскурантам закупівельних цін на м’ясо по місцю знаходження господарства здавальника з прийманням встановлених надбавок, доплат та скидок. Бухгалтерія заводу на основі накладної на приймання худоби та передачу її на переробку, акту ветсанекспертизи, а також інших супроводжувальних документів виписує за кожну партію худоби прийняту від колгоспів та скотозаготівельних організацій приймальну квитанцію по якій здійснюється розрахунок. Для покращення якості заготівель проводиться постійний пошук нових місць заготівлі.

Географія точок реалізації готової продукції являє собою всю територію України окрім Житомирської та Полтавської областей через їх низький економічний розвиток.

Відділ збуту

Служба збуту вивчає питання споживачів:

  • Розроблює документацію по удосконаленню асортименту;

  • Закладає договори з торговими організаціями на поставку;

  • Вивчає питання зберігання продукції при транспортуванні по якості та вазі;

  • Проводити роботу по зберіганню якості продукції в торгових точках;

  • Забезпечує якість готової продукції, тари при відправленні її в торгівельну мережу, відносна до вимог і норм представлених санітарними правилами;

Забезпечує своєчасну і якісну відгрузку м’ясних виробів за межами міста та області, а також на експорт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]