Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори регионалка оригинал.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
660.48 Кб
Скачать
  1. Дайте кількісну та якісну характеристику капітального будівництва.

Капітальне будівництво є одним з найважливіших засобів по­ліпшення житлових та культурно-побутових умов життя насе­лення й розвитку галузей матеріального виробництва. Будівницт­во — галузь матеріального виробництва, що забезпечує розши­рене відтворення основних виробничих і невиробничих фондів для всього народного господарства. За обсягом продукції, що ви­робляється, й кількістю зайнятих галузь становить приблизно де­сяту частину економіки.

Капітальне будівництво визначає спрямування капітальних витрат, які повинні сприяти впровадженню досягнень науково-технічного прогресу, випереджальному розвитку наукомістких галузей промисловості, удосконаленню відтворювальної й техно­логічної структури капітальних вкладень, а також розміщенню продуктивних сил. Разом з тим капітальне будівництво забезпе­чує створення основних фондів, в якому бере участь сукупність галузей матеріального виробництва. Капітальне будівництво як сфера матеріального виробництва містить проектно-дослідницькі організації, галузі машинобудування, що виробляють основне технологічне устаткування для відтворення фондів й будівельну техніку, промисловість будівельних матеріалів, промисловість бу­дівельних конструкцій і деталей, органи матеріально-технічного забезпечення, будівельну індустрію.

У про­цесі спеціалізації виокремились види будівництва — промислове, житлове, комунальне, сільськогосподарське, водогосподарське, транспортне, індивідуальне та ін.

Під час розміщення об'єктів капітального будівництва ще на допроектній стадії враховується наявність будівельних організа­цій. Найважливішими чинниками, які враховуються під час ви­бору районів і пунктів будівництва, є трудовий, сировинний, па­ливно-енергетичний, водний. Значний вплив на будівництво чинять кліматичні особливості різних регіонів, насамперед на се­зонність відкритих будівельних робіт. Під час вибору конкретних майданчиків для будівництва промислових підприємств, спору­дженні доріг, транспортних і гідротехнічних об'єктів важливого, а часто й вирішального значення набувають такі географічні умови, як рельєф місцевості, ґрунти і ґрунтові води, карстові явища, сейсмічність, які тією чи іншою мірою впливають на вар­тість будівництва і його організацію.

За останнє десятиліття в будівництві спостерігається, як і в усіх галузях економіки, спад обсягів будівництва, погіршення основних показників роботи — освоєння капіталовкладень, промислового будівництва, введення житла і об'єктів соціальної сфери, рівня заробітної плати, кількості зайнятих тощо.

Слід зазначити, що не завжди погіршення деяких кількіс­них показників має тільки негативні наслідки. Зараз кількість зайнятих у будівництві скоротилась більш ніж удвічі (561 тис. чоловік), проте продуктивність праці дещо зросла.

Роздержавлення будівельної галузі, що було проведено у 1993—1995 рр., призвело до розукрупнення будівельно-монтаж­них трестів, яких налічувалось на той час близько 5000. Кількість будівельних організацій, що самостійно виступають нині на буді­вельному ринку як юридичні особи, зросла майже у 15 разів. Це позитивно вплинуло на ефективність капітального будівництва, тому що сприяло створенню конкурентного середовища. За період 1995—2000 рр. основні показники діяльності будівельних підпри­ємств помітно поліпшились.

Покращання економічних показників капітального будівницт­ва значною мірою зумовлене роздержавленням підприємств цієї галузі. Це знайшло своє відображення в зміні структури будівель­них та монтажних робіт в останнє десятиліття.

Зі зміною цієї структури пов'язана і тенденція різкого зменшення частки будівельних та монтажних робіт, які здійснюються за ра­хунок державних централізованих джерел фінансування.

Частка державних централізованих джерел фінансування в_загальному його обсязі зменшилась за

10 років у 4 рази і сягає ли­ше 7,8 %. Тобто практично весь обсяг будівельних та монтажних робіт будівельні організації здійснюють за рахунок внутрішніх джерел фінансування або кредитів банків та коштів населення.

Капітальне будівництво здійснюється в Україні підприємствами і організаціями, які входять головним чином до складу кор­порацій «Укрбуд», «Укрмонтажспецбуд» та «Украгропромбуд». Першу з них можна вважати основною ланкою вітчизняного бу­дівельною комплексу. За останні роки в корпораціях «Укрбуд» відбулися значні зміни в організаційній структурі Зараз кількість приватизованих підприємств та організацій перевищила 90 %. У зв'язку з тим, що будівельні об'єднання в більшості регіонів втра­тили свої організуючі позиції, апарат корпорації докорінно пере­будовує свої відносини з низовими підприємствами та організа­ціями. Вони стають більш тісними та відповідальними. Доміную­чу роль на будівельному ринку держави поступово відіграють невеликі будівельні підрозділи, з якими корпорація взаємодіє на основі нових ринкових стосунків.

Велика кількість організацій та підприємств призупинила своє існування. Значно зменшилась кількість працюючих в корпорації, яка становить сьогодні близько 150 тис. За останні роки зі складу корпорації вийшли 9, а вступили до неї 152 організації та підпри­ємства. Це свідчить про те, що відцентрові процеси, як і процес скорочення, в корпорації «Укрбуд» в основному завершені.

Значні зміни відбулися і в структурі підрядної діяльності в державі. Від майже повної зупинки у 1996—1997 рр. до віднов­лення обсягів робіт до рівня десятирічної давності. Поки що це стосується лише Києва. Поступово поліпшується ситуація в Дніп­ропетровській, Одеській, Харківській, Донецькій та деяких інших областях.

Одним з досягнень будівельної галузі можна вважати повне витіснення з будівельного ринку країни іноземної робочої сили. Створення робочих місць для українських будівельників відбуло­ся за рахунок освоєння передових світових технологій, міжнарод­них стандартів якості будівництва, доступних цін та прийнятних термінів.

У будівництві працює великий парк спеціальних машин і ме­ханізмів — екскаватори одноковшові та багатоковшові, бульдо­зери, скрепери, крани баштові, крани гусеничні, крани пневмоко-лесні, крани автомобільні та ін. Сьогодні стоїть складна проблема оновлення цього парку, який за останні десять років практично зносився. Засоби механізації, які беруть участь у будівельних процесах, зараз небезпечні уже самі по собі. Останнім часом по­частішали аварії, пов'язані з роботою кранових установок; особ­ливо в тяжкому стані перебуває господарство баштових кранів.

Незважаючи на існуючі труднощі, активізація інвестиційної діяльності дозволила останнім часом нарощувати темпи капіталь­ного будівництва в усіх регіонах України. Вже у 2000 р. значного приросту капітальних вкладень досягнуто у Севастополі (на 61,3% порівняно з 1999 р), Івано-Франківський (на 53,7%), Одеській (на 40,6 %) та Харківській (на 40,1 %) областях. Більше ніж на чверть зросли обсяги інвестицій у будівництво у Миколаїв­ській, Київській та Львівській областях. Зростання інвестиційної активності забудовників зафіксовано також у Дніпропетровській, Луганській, Чернігівській, Полтавській, Закарпатській областях, у Києві та інших регіонах.

Із загального обсягу капітальних вкладень на будівельні та монтажні роботи використано 45,6 % усіх інвестицій і майже стіль­ки ж (45,2 %) — на придбання машин, обладнання, устаткування

для новозбудованих об'єктів та технічного переоснащення дію чих підприємств.

У 2001 р. позитивна тенденція зростання обсягів інвестицій в основний капітал набула подальшого розвитку. Зокрема обсяги інвестицій зросли на 17,2% (у 2000 р. — на 14,4%). Проти 2000 р. обсяги інвестицій в основний капітал зросли майже в усіх регіонах України (крім Полтавської, Запорізької областей та Се­вастополя). Найбільшу частку інвестицій в основний капітал спрямовано у розвиток підприємств транспорту, пошти та зв'язку (23 % від загального обсягу вкладень).