Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
270212 НМПдф 2012БУ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.85 Mб
Скачать

Тема 5. Коопераційні зв’язки суб’єктів підприємництва

Об’єктивна необхідність коопераційних зв’язків суб’єктів підприємництва.

Форми коопераційних зв’язків суб’єктів підприємництва.

Субпідряд – виробничо-збутова форма кооперації суб’єктів підприємництва.

Франчайзинг ‑ виробничо-збутова форма кооперації суб’єктів господарювання, її відмінні риси.

Лізинг ‑ виробничо-фінансова форма кооперації суб’єктів підприємництва.

Венчурне фінансування – інноваційна форма кооперації суб’єктів господарювання, її специфічні риси.

Бізнес-інкубатори – форма підтримки малого підприємництва.

Тема 6. Інформаційне забезпечення підприємництва

Види і характеристика інформації. Вихідна інформація, її склад та зміст. Інформація про ринкову кон’юктуру при створенні та розвитку фірми, інформація про регулювання фірми владними структурами держави, інформація про організаційно-правовий і техніко-економічний стан фірми.

Бухгалтерський облік і його роль у формуванні інформації. Порівняльна характеристика фінансового і управлінського обліку. Баланс фірми як джерело інформації. Принципи відображення господарської інформації.

Тема 7. Організація бізнесу та заснування власної фірми

Порядок створення фірми виробничого профілю. Визначення цілі та напрямків діяльності фірми. Вибір правового статусу: форми господарювання для заснування фірми.

Технологія заснування власної справи. Державна реєстрація підприємництва. Засновницькі документи та їх підготовка. Статутний фонд та його формування.

Бізнес-планування у підприємницької діяльності. Сутність та функції бізнес-плану. Методологія та стадії розробки бізнес-плану. Структура та логіка розробки бізнес-плану. Технологія розробки бізнес-плану

Тема 8. Маркетинг у підприємницької діяльності

Сутність та організація маркетингу як вид підприємницької діяльності.

Маркетинг в системі організації та управління діяльністю малого підприємства. Сутність менеджменту та його роль у розвитку підприємництва.

Реклама в маркетинговій діяльності.

План маркетингової роботи малого підприємства.

Тема 9. Формування та ефективність використання виробничого потенціалу

Виробничий потенціал фірми. Потенціал і виробнича функція. Криві вартості при змінні масштабу виробництва та при диспропорції темпів зростання продукції і ресурсів.

Виробнича потужність фірми. Фактори, що впливають на величину ті використання виробничих потужностей, їх класифікація. Особливості формування системи машин на фірмах з різним характером виробництва. Резерви виробничих потужностей та організація їх використання.

Виробничі ресурси фірми. Ресурси фірми, облік та оцінка. Формування виробничих фондів. Використання виробничих фондів. Ресурси праці фірми та ефективність використання ресурсів праці.

Інвестиційна політика фірми. Методи інвестиційних розрахунків. Аналіз ризику. Критична вартість та чутливість варіантів капіталовкладень. Венчурний бізнес.

Тема 10. Економічне регулювання підприємницької діяльності

Управлінський облік в системі вартісного регулювання підприємництва. Концепція собівартості і класифікація витрат на виробництво і реалізацію продукції. Концепція умовно-змінних та умовно-постійних витрат. Економічні елементи і калькуляційні статті витрат. Матеріальні витрати, витрати на оплату праці, відрахування на соціальне страхування, амортизація основних фондів і нематеріальних активів. Номенклатура статей калькуляції собівартості одиниці продукції у виробничому підприємництві, зміст статей витрат на утримання і експлуатацію устаткування, загально-виробничі витрати та їх зміст, загальногосподарські витрати та їх зміст.

Облік витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]