Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
270212 НМПдф 2012БУ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.85 Mб
Скачать

2.4. Оцінка частки ринку та продажу

Зупиніться на тому, які покупці будуть головними споживачами Вашої продукції на ринку товару в наступному році та зазначте, чому Ви в цьому впевнені.

Тобто на відміну від ринкового попиту на товар взагалі, потрібно визначитись із попитом саме на Ваш товар. Попит на Ваш товар - це частка, яку він займає у загальному ринковому попиті і який визначено в розділі 2.2. Такий попит визначають як попит підприємства.

Обґрунтуйте оцінку переваг Вашої продукції чи послуги у попередньому році в натуральних та грошових одиницях. Зробіть прогноз на найближчі три роки.

Для того, щоб зробити таку оцінку, потрібно заповнити таблицю 3.1.

Таблиця 3.1.

Оцінка ринкового попиту на товар, та ринкового попиту підприємства

Показники

Перший рік

Роки

I кв.

II кв.

III кв.

IV кв.

2-й

3-й

Ринковий попит (повний ринок товару)*

У натуральних показниках

У вартісному виразі

Попит підприємства (попит на Ваш товар)**

У натуральних показниках

У вартісному виразі

Оцінка частки ринку, %%

Оцінка продажу, %%

* Заповнюється за даними розділу 2.2.

** Заповнюється за даними розділу 2.4.

2.5. Шляхи розвитку ринку

Поясніть, яким чином буде розвиватися справа, як можна оцінити потреби споживачів у Ваших товарах і послугах та як Ви збираєтесь удосконалювати продукцію, які заходи щодо цього у Вас розроблені на майбутнє. У конкурентному ринку велика увага приділяється боротьбі за споживацькі симпатії. Зазначте, яким чином будете діяти Ви. Чи плануєте розширення пільг та сервісного обслуговування аби збільшити кількість споживачів товару.

Розділ 3. План маркетингу

Цей розділ пояснює, яким чином можна досягти запланованого обсягу продажу. Тут Ви показуєте політику продажу та обслуговування, ціноутворення, розповсюдження та рекламну стратегію. Тобто Ви повинні деталізувати загальну маркетингову стратегію, що сприятиме досягненню необхідних результатів у позиціонуванні і реалізації продукції на ринку. Необхідно пояснити і точно визначитись, що має бути зроблено, як це буде робитись і хто це зробить.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]