Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
270212 НМПдф 2012БУ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.85 Mб
Скачать

4. Резюме

Перш ніж зробити якісне резюме, Вам потрібно скласти весь бізнес-план. Не починайте роботу над резюме без якісного бізнес-плану.

Традиційно резюме повинно вміщувати такі основні положення:

1. Компанія та її засновники

Ви повинні вказати, коли і ким заснована компанія, де вона зареєстрована, сферу її діяльності, що особливого в її продукції та технології.

2. Ринкові можливості

Треба дати коротке пояснення ринкових можливостей, яке повинно включати інформацію щодо обсягів та можливостей розширення ринку Вашої компанії, тобто її товарів чи послуг. Необхідно вказати, яку частину ринку може зайняти Ваша фірма і яку частину вона вже займає.

3. Товари та технологія

Основне завдання - це вказати головні конкурентні переваги Вашого товару. Якщо Ваша продукція виготовляється за патентованими технологіями з використанням винаходів, то вона оцінюється як більш конкурентоспроможна.

4. Фінансові можливості

Потрібно обов’язково вказати заплановані обсяги продажу та прибутків на наступні два роки роботи компанії після одержання необхідних коштів.

5. Фінансові пропозиції

Треба зазначити, яку кількість грошей потребує Ваша справа і яку суму грошей Вашої компанії Ви злучаєте до неї і яким шляхом Ви плануєте збільшити капітал. Також потрібно визначити можливі терміни повернення грошей.

Якщо резюме справило позитивне враження, інвестор працюватиме далі з Вашим планом.

Розділ 1. Промисловість, компанія та її товари

Мета цього розділу - надання інвестору всієї інформації щодо Вашого товару та його ринку.

Цей розділ представляє виключно Ваш товар, специфіку галузі промисловості, конкурентоспроможність товару і можливості розвитку його ринку.

1.1. Промисловість

Знання галузі дозволить спрогнозувати її подальший розвиток, тому потрібно представити сучасний стан та перспективи розвитку галузі, до якої відноситься Ваша справа, описати декілька нових товарів, що будуть вироблятися, і тих, що виробляються зараз.

1.2. Компанія

У цьому розділі надається характеристика сфери діяльності Вашої компанії, опис товарів чи послуг, що будуть запропоновані ринку, а також інформація про майбутнього споживача Вашої продукції. Крім того, зазначається час, коли готова продукція може бути запропонована споживачу і яким чином буде реалізуватись. Яким шляхом буде удосконалюватись Ваш бізнес, яких принципів дотримуватиметься компанія щодо його розвитку. Якщо компанія вже працює декілька років, опишіть її фінансовий розвиток, зробіть опис її історії та пріоритетних напрямків розвитку сьогодні і на майбутнє.

1.3. Товар або послуга

Майбутнього інвестора дуже цікавить все, що стосується товарів, які випускає фірма та розробки нових товарів. Необхідно надати інформацію щодо існуючих та запланованих каналів розповсюдження товарів. Особливу увагу слід звернути на те, як компанія зможе утримувати конкурентоспроможність товарів, аби з успіхом працювати на ринку якомога довше.

Звертається особлива увага на пакування товару. Пакування відіграє одразу декілька функцій. Воно зберігає товар та його функціональні властивості під час складування і транспортування від виробника до споживача. Пакування є також носієм реклами та головних технічних і споживчих характеристик товару. Воно може зробити товар більш привабливим для споживача або ж відштовхнути його від придбання. Пакування також може бути елементом ноу-хау, тобто однією з конкретних переваг товару, який пропонується.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]