Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
505.34 Кб
Скачать

2.3. Завдання лекційних занять

Керівник курсу визначає план занять і дає завдання. В завдання може входити вивчення кримінальних справ, опублікованих і неопублікованих прикладів з практики суду та правоохоронних органів. Студент вивчає рекомендовану до кожного практичного заняття літературу, нормативний матеріал, самостійно розв’язує завдання з посиланням на нормативний матеріал. На практичних заняттях студент усно викладає умови завдання і пропонує своє вирішення. Обговорення теоретичних, проблемних питань повинно випливати з вирішення практичних завдань.

Вивчаючи відповідні теми курсу, студент повинен оволодіти навиками складання процесуальних актів. Для цього використовуються збірники зразків кримінально-процесуальних актів. Якість складання цих актів перевіряє викладач, який веде практичні заняття. Протягом вивчення курсу студент повинен написати такі процесуальні акти: постанову про порушення кримінальної справи; постанову про притягнення як обвинуваченого; постанову про застосування запобіжного заходу; постанову про закриття кримінальної справи; обвинувальний висновок; вирок. Інші процесуальні акти студент складає як під час навчання, так і при проходженні навчальної практики.

2.4. Завдання проведення практичних занять

Мета проведення практичних занять та в інший час в кожній академічній групі проводяться ділові ігри у вигляді виконання окремих слідчих дій, прийняття рішень у кримінальній справі, проведення навчального судового процесу в суді першої інстанції, апеляційному та касаційному суді, підготовка і проголошення судових промов та ін.

Під час вивчення курсу студенти знайомляться з практичною діяльністю правоохоронних органів. З цією метою запроваджується навчальна практика на 4-му курсі, виробнича – на 5-му; використовується робота студентів на громадських засадах у правоохоронних органах; здійснюється відвідування судових процесів; враховується участь у вивченні та узагальненні практики при написанні курсових, наукових робіт та виконанні індивідуальних завдань.

Ефективною формою вивчення курсу є консультація викладачів з питань, які є важкими для студента при засвоєнні. Консультації проводяться щотижня у визначений день і час. Студенти, які слабо засвоюють матеріал, пасивні на практичних заняттях, можуть бути запрошені на консультації за ініціативою викладача.

Студенти усіх форм навчання можуть виконувати курсову роботу з кримінального процесу. Курсова робота дає можливість більш глибоко вивчити навчальну дисципліну, набути навичок наукової роботи. Тему курсової роботи в подальшому можна розвинути до рівня дипломної роботи. Виконується курсова робота під керівництвом викладача.

3.Структура залікового кредиту дисципліни «кримінальний процес»

п/п

Найменування теми

Лекції

Практичні заняття

Самостійна робота

Змістовий модуль 1. Поняття і система кримінального процесу. Принципи кримінального процесу. Субєкти кримінального процесу. Доказове право. Процесуальні документи, строки і витрати. Процесуальний примус.

1.

Поняття, сутність і завдання кримінального процесу. Предмет і система курсу.

2

2

8

2.

Кримінально – процесуальний закон України.

2

2

6

3.

Принципи кримінального процесу України.

4

2

8

4.

Субєкти кримінального процесу.

4

2

8

5.

Докази і доказування в кримінальному процесі України.

6

2

8

6.

Кримінально - процесуальні рішення, дії, строки, витрати, документи.

2

2

4

7.

Процесуальний примус.

4

2

4

Змістовий модуль 2. Порушення кримінальної справи. Загальні умови досудового слідства. Слідчі дії. Пред'явлення обвинувачення. Судовий розгляд кримінальних справ. Апеляційне оскарження судових рішень

Змістовий модуль № 2.

Порушення кримінальної справи. Загальні умови досудового

слідства. Слідчі дії. Пред'явлення обвинувачення. Судовий розгляд кримінальних

справ. Апеляційне та касаційне оскарження судових рішень.

8.

Порушення кримінальної справи.

4

2

4

9.

Загальні умови досудового слідства.

4

-

2

10

Слідчі дії.

8

4

4

11.

Притягнення як обвинуваченого.

2

2

4

12.

Зупинення досудового розслідування.

2

2

4

13.

Закінчення досудового розслідування.

4

2

4

14.

Підсудність кримінальних справ. Попередній розгляд справи суддею.

2

2

4

15.

Судовий розгляд кримінальних справ.

6

2

4

16

Провадження в апеляційній інстанції.

2

2

4

17.

Виконання вироку.

4

2

4

18.

Перегляд судових рішень в порядку виключного провадження.

2

6

19.

Провадження в справах про злочини неповнолітніх.

2

-

4

20.

Провадження в справах про застосування примусових заходів медичного характеру.

4

2

4

21.

Протокольна форма досудової підготовки матеріалів. Особливості провадження в справах приватного обвинувачення.

4

-

4

Разом

72

36

102