Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
505.34 Кб
Скачать

Тема 10. Загальні положення досудового розслідування.

Суть і значення досудового розслідування. Форми досудового розслідування. Досудове слідство. Дізнання. Поняття, завдання, зв’язок.

Загальні умови провадження досудового слідства. Органи досудового слідства. Підслідність кримінальних справ. Строки слідства. Слідчий – орган досудового слідства. Його повноваження. Участь спеціаліста, перекладача і понятих у досудовому слідстві. Визнання потерпілим, цивільним позивачем, притягнення особи як цивільного відповідача на досудовому слідстві. Застосування звукозапису, відео - і фототехніки та інших науково-технічних засобів при проведенні слідчих дій. Заходи, що вживаються слідчим для усунення причин злочину та умов, що сприяли його вчиненню. Участь громадськості в стадії досудового розслідування. Кримінально-процесуальні акти досудового розслідування. Постанови і подання слідчого. Протоколи слідчих дій. Об’єднання і виділення кримінальних справ. Оскарження дій та рішень слідчого.

Дізнання. Поняття та завдання. Органи і особи, які проводять дізнання. Обов’язки органів дізнання, повноваження особи, яка проводить дізнання. Невідкладні слідчі дії. Затримання підозрюваного у вчиненні злочину. Підстави, порядок і строки затримання. Участь захисника з моменту затримання підозрюваного. Строки дізнання. Зупинення і закінчення дізнання.

Тема 11. Слідчі дії.

Слідчі дії: поняття, види та система. Співвідношення слідчих і процесуальних дій слідчого.

Допит обвинуваченого. Протокол допиту обвинуваченого.

Допит підозрюваного. Процесуальні умови та порядок допиту. Протокол допиту підозрюваного.

Допит свідка і потерпілого. Процесуальні умови та порядок їх допиту. Протокол допиту.

Очна ставка: поняття, підстава та мета проведення. Процесуальні умови та порядок проведення. Протокол очної ставки.

Пред’явлення для впізнання. Види, процесуальні умови та порядок проведення. Протокол пред’явлення для впізнання.

Обшук та виїмка: поняття та мета проведення. Підстави для проведення обшуку та виїмки. Процесуальні умови та порядок проведення обшуку. Особистий обшук. Процесуальний порядок проведення виїмки. Виїмка поштово-телеграфної кореспонденції. Протокол обшуку та виїмки. Зняття інформації з каналів зв’язку.

Огляд: поняття і види. Підстави для проведення огляду. Процесуальні умови і порядок проведення огляду. Особливості проведення ексгумації трупа.

Освідування: поняття та мета проведення. Процесуальні умови та порядок проведення. Протокол освідування. Оформлення судово-медичного освідування.

Відтворення обстановки і обставин події: поняття, мета проведення та умови допустимості. Протокол відтворення обстановки і обставин події.

Призначення експертизи. Підстави, процесуальні умови і порядок призначення експертизи. Права обвинуваченого при призначенні експертизи. Одержання зразків для експертного дослідження. Направлення обвинуваченого на стаціонарну експертизу. Висновок експерта. Допит експерта. Порядок пред’явлення обвинуваченому матеріалів експертизи.

Дії слідчого, вчинені з метою забезпечення цивільного позову і можливої конфіскації майна. Процесуальний порядок накладання арешту на майно.