Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
505.34 Кб
Скачать

Тема 6. Кримінально-процесуальні рішення, дії, строки, витрати, документи

Строки і час прийняття кримінально-процесуальних рішень. Їх ознаки, підстави, види і процесуальні форми, набуття ними законної сили. Поняття постанови органу досудового розслідування, вимоги до її складання. Набуття постановою законної сили. Застосування у складанні постанови взірців, бланків, схематичного виразу змісту і форми.

Строки і час виконання кримінально-процесуальних дій. Документальне фіксування призначення і проведення кримінально-процесуальних дій, їх результатів. Поняття протоколу слідчої дії, вимоги до його складання. Застосування взірців, бланків і схематичного виразу змісту і форми протоколу.

Юридичні і ділові вимоги до складання кримінально-процесуальних документів.

Обчислення і поновлення кримінально-процесуальних строків, обчислення часу. Поняття дня і ночі у кримінальному процесі.

Кримінально-процесуальні (судові) витрати. Відшкодування витрат свідкам, потерпілим, експертам, спеціалістам, перекладачам, понятим. Оплата праці захисника. Відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого.

Відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури і суду.

Тема 7. Процесуальний примус

Поняття та значення процесуального примусу при провадженні кримінальної справи. Види заходів процесуального примусу. Процесуальний примус та кримінально-правова відповідальність.

Поняття, значення і система запобіжних заходів.

Взяття під варту. Підстави, порядок і строки застосування цього запобіжного заходу. Порядок утримання осіб, які взяті під варту. Процесуальні гарантії прав заарештованого.

Підписка про невиїзд. Особиста порука. Порука громадської організації або трудового колективу. Нагляд командування військової частини. Віддання неповнолітнього обвинуваченого під нагляд законних представників або адміністрації дитячої установи.

Підстави і порядок застосування запобіжних заходів. Скасування або зміна запобіжного заходу.

Тема 8. Цивільний позов у кримінальному процесі

Поняття та значення цивільного позову у кримінальному процесі. Підстави, предмет і особливості доказування цивільного позову в кримінальній справі. Кримінально-процесуальні засоби забезпечення цивільного позову.

Змістовий модуль2. Порушення кримінальної справи. Загальні умови досудового слідства. Пред’явлення обвинувачення. Судовий розгляд кримінальних справ. Апеляційне оскарження судових рішень.

Тема 9. Порушення кримінальної справи.

Суть і значення стадії порушення кримінальної справи. Приводи до порушення кримінальної справи. Підстави для порушення кримінальної справи. Органи і особи, які уповноважені порушити кримінальну справу.

Порядок порушення кримінальних справ. Попередня перевірка заяв і повідомлень про злочин. Підстави для відмови в порушенні кримінальної справи. Обставини, які виключають провадження в кримінальній справі. Постанова (ухвала) про відмову в порушенні кримінальної справи. Оскарження рішень про відмову в порушенні кримінальної справи.

Особливості порушення кримінальних справ приватного та приватно-публічного обвинувачення. Участь громадськості в стадії порушенні кримінальної справи.

Нагляд прокурора за законністю порушення кримінальної справи. Основні недоліки правозастосувальної практики на стадії порушення кримінальної справи.

Проблема удосконалення процесуального порядку порушення кримінальних справ.