Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora_okhorona_pratsi.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
591.36 Кб
Скачать
  1. Планування і фінансування заходів з охорони праці правоохоронців.

Бюджетне фінансування централізованого військового та матеріально-технічного забезпечення правоохоронних структур України постійно залишається на недостатньому рівні. Реалії сьогодення такі, що розраховувати на 100-відсоткове задоволення запитів правоохоронних органів просто неможливо.

Матеріально-технічне забезпечення діяльності правоохоронних органів передусім залежить від фінансових можливостей держави, нерозривно пов'язане із загальним станом забезпечення потреб народного господарства в сировині, матеріалах, обладнанні та інших видах виробничо-технічного призначення, які належать до засобів виробництва Центральні апарати правоохоронних органів під час підготовки пропозицій до державного бюджету, а також розподілення власного бюджету враховують таке: кількість працівників із необхідним рівнем освіти й ступенем підготовки, яка відповідає обсягу роботи; видатки на придбання та утримання будівель, транспорту, озброєння, форменого одягу, засобів зв'язку, оргтехніки тощо; видатки на грошове утримання працівників, що має відповідати реальному прожитковому рівню для того, щоб служба в У сучасних умовах розвитку суспільства досить важко усунути фактор небезпеки із професійної діяльності співробітників правоохоронних органів. Ураховуючи її спрямованість на охорону правопорядку та боротьбу зі злочинністю, професійний ризик завжди був і є її складовим елементом. У цих умовах особливого значення набувають вивчення та аналіз сукупності причин, що зумовлюють небезпечність правоохоронної діяльності й можливі її наслідки для правоохоронців, а також визначення можливостей суспільства й держави із їх мінімізації, компенсації та корекції.правоохоронних органах була привабливою для кваліфікованих фахівців; видатки на соціальний захист співробітників (можливість отримання житла, загального і санаторно-курортного лікування тощо); видатки на навчання й перепідготовку персоналу; видатки на науково-дослідну роботу тощо. Однак урядом держави не враховуються видатки на виконання конкретних завдань, що покладені на різні правоохоронні органи. Отже, питання фінансування правоохоронців є вкрай важливим. Його вирішення потребує істотної підтримки з боку держави, адже виконання покладених на них обов'язків у сфері захисту прав, свобод та законних інтересів громадян певною мірою залежить від рівня захищеності їх самих

  1. Роль аналізу умов праці правоохоронців для оптимізації їх діяльності. Екстремальні ситуації (неочікувані раптово виникаючі небезпечні обставини які характеризуються невизначеністю, складністю прийняття рішення, гострою конфліктністю та несуть загрозу життю, вимагають максимальної мобілізації резервних можливоcтей організмом) є постійним атрибутом професійної діяльності п/охоронців.

Для мінімізації негативного впливу ЕС на організм п/охоронців і виробленості пихологічної готовності до них аналізуютья умови праці і виробляютья прийоми і методи оптимізації діяльності п/охоронців.

Формування стійкої установки на виживання - це є одночасно виховання розумного і мотивованого ризику, подолання почуття страху, розвиток обачності і пильності в поведінці працівників органів правопорядку. Це - також і гарантія їх ефективних і надійних дій в небезпечних для життя і здоров'я умовах.

  1. Психологічні методи забезпечення особистої професійної безпеки правоохоронців. Установка на виживання - це готовність і схильність працівника до цілеспрямованої, надійної і характеризується достатнім рівнем самозахисної діяльності. Така установка включає в себе три елементи: пізнавальний (наприклад, "я усвідомлюю реальність залучення мене в ситуацію, пов'язану з застосуванням вогнепальної зброї та інших форм насильницьких дій з боку правопорушників"); емоційно-оцінний (наприклад, "я буду постійно дотримуватися внутрішнього переконання, що не стану жертвою в небезпечній ситуації "); поведінкової (наприклад," я буду завжди наближатися до всіх підозрюваних, передбачаючи можливе їх опір "). Формування стійкої установки на виживання - це є одночасно виховання розумного і мотивованого ризику, подолання почуття страху, розвиток обачності і пильності в поведінці працівників органів правопорядку. Це - також і гарантія їх ефективних і надійних дій в небезпечних для життя і здоров'я умовах. Сформулювати і розвинути у себе установку на виживання здатен кожен співробітник. Далі пропонується два прийоми формування установки на виживання: заповнення "Зобов'язання про виживання" і проведення відтворює візуалізації. 

87. Забезпечення пожежної безпеки підприємств з наявністю піротехнічних виробів. Порядок обігу побутових піротехнічних виробів в Україні регулюється Тимчасовими правилами, затвердженими наказом МВС за № 1649 від 23.12.2003 р.

Піротехнічний виріб — пристрій, який призначено для створення необхідного ефекту (світлового, іскрового, димового, звукового, змішуваного) за допомогою горіння (вибуху) піротехнічного складу.

Піротехнічні вироби, як правило, призначаються для проведення розважальних заходів (феєрверків). їх використання з дотриманням вимог інструкції із застосування, яка додається до піротехнічного виробу або наноситься на його споживчому пакуванні, забезпечує за межами небезпечних зон безпеку здоров’я та життя людей. У разі виконання необхідних умов безпеки їх вільно продають населенню, поводження з ними не потребує спеціальних знань та навичок, вони не призводять до пошкодження майна і забруднення навколишнього середовища. Піротехнічні засоби належать до першого класу небезпечних вантажів згідно з ГОСТ 19433-88.

Небезпечним чинником піротехнічного виробу є специфічний ефект, що його утворює піротехнічний виріб або піротехнічний елемент, і який за певних умов здатний загрожувати здоров’ю людей та завдавати шкоди майну і навколишньому середовищу.

Окрім піротехнічних виробів побутового призначення є піротехнічні вироби технічного та спеціального призначення. Ці вироби, користування якими потребує спеціальних знань та навичок, відповідної атестації виконавців і забезпечення відповідних умов технічного оснащення, також належать до першого класу небезпечних вантажів згідно з ГОСТ 19433-88.

Безпечна відстань для людини при застосуванні засобів освітлення на відкритому просторі, м 2,8 10

Безпечна відстань для людини при застосусванні засобів освітлення у приміщенні, м 3,9 14,2

Рівень шуму на відстані 15 м, дБ 170 170

  1. Дії працівників правоохоронних органів при виявлення джерел вибуху та попередженнязлочинних вибухів на об'єктах. При виявленні авіабомб, снарядів, мін, що не вибухнули, вибухових, хімічних, радіоактивних та інших речовин, які становлять небезпеку для населення, міліціонери зобов'язані:

а) негайно доповісти про це оперативному черговому, повідомити аварійні або спеціальні служби;

б) ужити можливі заходи щодо особистої безпеки, рятування людей, виведення (вивезення) потерпілих і надання їм необхідної допомоги;

в) ужити заходи щодо недопущення в зону виявлення (зараження) людей, тварин і транспорту, які не беруть участі у ліквідації наслідків;

г) вказувати маршрути виходу населення з небезпечної зони, шляхи об'їзду для транспорту;

д) здійснювати сприяння у мобілізації транспорту та працездатного населення для проведення рятувальних і невідкладних аварійно-відновлювальних робіт.

З прибуттям осіб, які відповідають за проведення робіт по знешкодженню (підриву) боєприпасів, уточнюються завдання, і патрульно-постові наряди діють згідно зі вказівками цих осіб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]