Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 Методичка-Логістика.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.63 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни національний університет харчових технологій

ЛОГІСТИКА

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до вивчення дисципліни

та виконання контрольної роботи

для студентів

напряму підготовки 6.030507 «Маркетинг», «Комерційна діяльність»

напряму підготовки 6.030510 «Товарознавство і торгівельне підприємництво», напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент»,

напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства»

всіх форм навчання

Всі цитати, цифровий та фактичний матеріал, бібліографічні відомості перевірені. Написання одиниць відповідає стандартам.

Підписи авторів Репіч Т.А.

Гаврилова Т.В.

Капінус Л.В.

« _____ » _____________ 2010 р.

СХВАЛЕНО

на засіданні кафедри

маркетингу

Протокол № 3

від «05» жовтня 2010 р.

Київ НУХТ 2010

Логістика: Метод. вказівки до вивчення дисципліни та викон. контрольної роботи для студ. напряму підготовки 6.030507 «Маркетинг», «Комерційна діяльність», напряму підготовки 6.030510 «Товарознавство і торгівельне підприємництво», напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент», напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства» всіх форм навчання / Укл. Т.А.Репіч, Т.В.Гаврилова , Л.В. Капінус, НУХТ, 2010. – 46с.

Рецензент Н.П.Скригун, к.е.н.

Укладачі Т.А.Репіч, к.е.н., доцент;

Т.В.Гаврилова, к.е.н., ст.викладач

Л.В.Капінус, ассистент

Відповідальний за випуск О.П.Сологуб, д-р екон. наук, проф.

1. Загальні відомості

Робоча програма та методичні вказівки до вивчення дисципліни «Логістика» призначені для студентів факультетів «Обліку, фінансів та підприємницької діяльності» та «Економіки і менеджменту» денної, заочної, заочної скороченої форми навчання та 2-ї вищої освіти.

Програма вивчення нормативної дисципліни «Логістика» складена у відповідності до місця та значення дисципліни за структурно-логічною схемою, передбаченою освітньо-професійною програмою бакалавра з напрямів підготовки 6.030507 «Маркетинг», «Комерційна діяльність», 6.030510 «Товарознавство і торгівельне підприємництво», 6.030601 «Менеджмент», 6.030504 «Економіка підприємства» і охоплює всі змістовні модулі, визначені анотацією та передбачені стандартом.

Предмет навчальної дисципліни. Дисципліна «Логістика» призначена для вивчення основних сучасних методів і технологій транспортування та зберігання товарів і матеріалів, що базуються на концепції логістики. Основним об’єктом дослідження та управління у логістиці є матеріальний потік. Згідно вузькому підходу логістика визначається як управління товарорухом – всіма фізичними операціями по доставці товарів від постачальника до споживача. У межах більш широкого підходу об’єктами дослідження логістики являються матеріальний, інформаційний, фінансовий та сервісний потоки.

Мета дисципліни – дати основні уявлення про механізм управління матеріальними і інформаційними потоками на рівні підприємства.

Завдання дисципліни – навчити студентів застосовувати на практиці основні задачі логістики, такі як розробка обгрунтованих пропозицій, що сприяють досягненню найбільшої ефективності логістичної служби підприємства, зростання його ринкової частки й одержанню переваг перед конкурентами, створення інтегрованої ефективної системи регулювання і контролю матеріальних і інформаційних потоків.

«Логістика» є невід’ємною частиною сучасної економічної теорії. Ця дисципліна взаємопов’язана з цілим рядом економічних дисциплін: «Макроекономіка», «Мікроекономіка», «Економіка підприємства», «Економетрія», «Економіко-математичні методи і моделі», «Менеджмент», «Маркетинг», «Планування діяльності підприємств», «Інфраструктура товарного ринку», «Маркетинг закупівель», «Комерційна діяльність», «Маркетингова політика комунікацій».