Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

3.4. Практика в органах державної контрольно-ревізійної служби зміст

1. Органи державної контрольно-ревізійної служби — структура, головні завдання, функції, права і обов’язки.

2. Організація контрольно-ревізійної роботи.

3. Державний фінансовий контроль роботи фінансових органів.

4. Державний фінансовий контроль розпорядників та одержувачів бюджетних коштів.

5. Державний фінансовий контроль коштів та розрахункових операцій.

6. Державний фінансовий контроль необоротних активів.

7. Державний фінансовий контроль запасів.

8. Державний фінансовий контроль зобов’язань та витрат.

9. Державний фінансовий контроль доходів і результатів.

10. Державний фінансовий контроль власного капіталу та фінансового стану підприємства.

11. Державний фінансовий контроль стану бухгалтерського обліку, внутрішньогосподарського контролю та фінансової звітності.

12. Державний внутрішній фінансовий контроль у системі виконавчої влади.

1. Органи державної контрольно-ревізійної служби — структура, головні завдання, функції, права і обов’язки.

При дослідженні цього питання студент повинен: ознайомитись з Положенням про Головне контрольно-ревізійне управління України, типовими положеннями про контрольно-ревізійні управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, контрольно-ревізійні відділи у містах, районах, районах у містах, у т.ч. міжрайонні контрольно-ревізійні відділи; вивчити законодавчі і нормативно-правові документи, якими керуються ці органи; знати посадові обов’язки, права та обов’язки працівників; скласти організаційно-структурну схему органу, в якому проводиться практика; описати головні завдання, функ­ції, права і відповідальність цього органу в цілому та його підрозділів зокрема. Розглянути питання взаємодії органів державної кон­трольно-ревізійної служби з органами прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки України. Знати Стандарти бухгалтерського обліку і держав­ного фінансового контролю, а також порядок розгляду скарг підприємств, організацій, установ, громадян з пи­тань діяльності органів державної контрольно-ревізійної служби.

2. Організація контрольно-ревізійної роботи.

Планування контрольно-ревізійної роботи в системі органів державної контрольно-ревізійної служби — основний етап організації ро­боти. Плани контрольно-ревізійної роботи, їх види, структура, зміст. Порядок складання й затвердження планів контрольно-ревізійної роботи, внесення змін протягом поточного року. Координація діяльності контролюючих органів.

Форми держав­ного фінансового контролю: сутність, класифікація, загальна характеристика.

Ревізія як одна із форм державного фінансового контролю. Методичні прийоми та способи, які застосовуються в ревізійному процесі. Програ­ма ревізій і перевірок державних закупівель. Ревізійний процес та його учасники. Порядок організації ревізійного процесу як комплекс взаємопов’язаних етапів здійснення держав­ного фінансового контролю на конкретному об’єкті контролю. Організація та проведення ревізії. Оформлення результатів ревізії та їх реалізація.

Державний фінансовий аудит як форма держав­ного фінансового контролю. Порядок організації та етапи проведення держав­ного фінансового аудиту суб’єктів господарювання.

Перевірки державних закупівель. Завдання, об’єкти та джерела інформації для перевірки державних закупівель. Нор­мативно-правова база. Порядок призначення перевірок державних закупівель. Фактичний та документальний аналіз питань. Узагальнення даних про виявлені порушення. Прий­няття рішень за результатами перевірок.

Облік і звітність про контрольно-ревізійну роботу. Утворення інформаційно-довідкової системи та інформаційної мережі для використання даних за результатами контрольно-ревізійної роботи.

Соседние файлы в папке derj_finansoviy_menedjment_1