Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

5. Держав­ний фінансовий контроль коштів та розрахункових операцій.

Завдання, напрями та джерела контролю каси і грошових кош­тів. Нормативно-правова база. Методика контролю фактичної наявності готівки в касі та дотримання умов її збереження. Документальну перевірку касових операцій за джерелами надходжень і витрачання готівки. Контроль повноти оприбуткування коштів, дотримання чинного законодавства з касової дисципліни. Контроль касових операцій за напрямами використання грошей з каси. Методи та способи контролю витрачання грошей.

Контроль руху грошових коштів на рахунках у банках. Контроль дотримання правил здійснення операцій на рахунках, відкритих в установах бан­ків та органів Державного казначейства.

Контроль розрахункових операцій. Завдання, напрями та дже­рела контролю за видами розрахунків. Нормативно-правова база. Особливості контролю розрахунків розпорядників та одержувачів бюджетних коштів. Контроль розрахунків з підзвітними особами: дотримання правил видачі авансів, доцільності й правомірності витрат на службові відрядження, господарські видатки. Контроль розрахунків з різними дебіторами і кредиторами. Реаль­ність дебіторської забор­гованості. Контроль розрахунків з по- купцями та замовниками. Особ­ливості контролю розрахунків у порядку планових платежів. Контроль роз­рахунків за претензіями та з відшкодування завданих збитків. Документальне оформлення та відображення в обліку. Особливості контролю в умовах автомати­зації обліку. Блок-схеми контролю.

Методичні прийоми та способи викриття можливих порушень. Систематизація й узагальнення інформації про виявлені порушення. Прийняття рішень за результатами контролю.

6. Держав­ний фінансовий контроль необоротних активів.

Завдання, напрями та джерела інформації для контролю необоротних активів. Нормативно-правова база.

Контроль стану збереження і використання основних засобів. Документальна перевірка операцій з надходження і вибуття основних засобів. Методи і способи контролю, послідовність контрольних дій.

Особливості контролю капітальних видатків на капітальне бу­дівництво, придбання, ремонт та реконструкцію основних засобів.

Контроль правильності нарахування зносу чи амортизації необоротних активів.

Контроль нематеріальних активів: перевірка обґрунтованості складу нематеріальних активів; контроль операцій з надходження та вибуття нематеріальних активів. Блок-схеми контролю.

Особливості здійснення контролю необоротних активів із застосуванням сучасних комп’ютерних технологій.

Методичні прийоми та способи викриття можливих порушень. Систематизація й узагальнення інформації про виявлені порушення. Прийняття рішень за результатами контролю.

7. Державний фінансовий контроль запасів.

Напрями та джерела інформації для контролю запасів. Норма­тивно-правова база.

Контроль дотримання умов зберігання запасів, їх стан та якість. Особливості контролю запасів розпорядників та одержувачів бюджетних коштів різних галузей економіки. Послідовність контроль­них дій.

Контроль операцій з оприбуткування запасів: своєчасність і повнота оприбуткування, обґрунтованість оцінки. Перевірка операцій з витрачання запасів: відпуск, внутрішнє переміщення, реалізація на сторону тощо.

Особливості перевірки матеріалів і продуктів харчування, малоцінних та швидкозношуваних предметів. Методи і способи викриття можливих порушень.

Використання інформаційних систем і комп’ютерних техно­логій при здійсненні контролю запасів.

Методичні прийоми та способи викриття можливих порушень. Систематизація й узагальнення результатів виявлених порушень. Прийняття рішень за результатами контролю.

Соседние файлы в папке derj_finansoviy_menedjment_1