Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

3.1.2. Критерії оцінювання діяльності студентів за виконання завдань 1 етапу тренінгу («Податковий менеджмент»)

Оцінювання роботи студента за виконання завдань 1 етапу тренінгу здійснюється за шкалою від 2 до 5 балів залежно від рівня знань. Для переведення результатів іспиту до 100-бальної шкали, набрані бали множаться на 4 (крім незадовільної оцінки).

Шкала оцінювання виконання завдань з дисципліни «Податковий менеджмент»

Оцінювання за 4-ри бальною шкалою, передбаченою чинним положенням МОН України

Рівень знань

Оцінка за 100-бальною шкалою

5

Відмінний

20

4

Добрий

16

3

Задовільний

12

2

Незадовільний

0

Оцінювання роботи в групі та виступів студентів здійснюється за такими критеріями:

0 балів студент взагалі не виконав поставлене завдання та не брав участі у спільній роботі групи під час тренінгу або студент частково виконав свою частину завдання, але не брав участі в обговоренні питань, які виникали у процесі роботи групи, не виступав з доповіддю на презентації.

12 балів студент правильно і вчасно виконав свою частину завдання, але у процесі роботи допускав помилки, які були виявлені іншими студентами або викладачем, брав участь в обговоренні питань, які виникали у процесі роботи групи, але не виступав з доповіддю на презентації.

16 балів студент правильно і вчасно виконав свою частину завдання, допомагав виконувати завдання іншим учасникам групи, брав участь в обговоренні питань, які виникали у процесі роботи групи, готував і виступав з доповіддю на презентації результатів виконаного завдання, але допускав помилки або не міг відповісти на питання аудиторії та викладача.

20 балів студент правильно і вчасно виконав свою частину завдання, допомагав виконувати завдання іншим учасникам групи, брав активну участь в обговоренні питань, які виникали у процесі роботи групи, готував і виступав з доповіддю на презен­тації результатів виконаного завдання, правильно відповідав на питання аудиторії і викладача під час презентації.

3.2.1. Навчальні завдання 2 етапу тренінгу («Макрофінансове бюджетування»)

Завдання 1

Мета: здобуття студентами практичних навичок аналізу альтернатив, використовуючи набуті теоретичні знання щодо формулювання стратегічних і середньострокових цілей.

Тема: Стратегічне планування бюджету і середньострокове бюджетування.

Форма виконання: в групах (57 чоловік), які формуються відповідно до кількості студентів.

Результат виконання завдання: заповнення матриці і доповідь одного з представників групи.

Тривалість виконання завдання для однієї групи: 40 хв (30 хв на підготовку і 510 хв на доповідь представника групи).

Оцінювання

Викладач підбиває підсумок роботи з ситуацією та повідомляє учасникам суму балів.

Завдання 2

Мета:

  1. Імітація складання місцевого бюджету за програмно-цільо­вим методом.

  2. Набуття практичних навичок формування конкретної бюджетної програми.

І етап: Організація умов проведення гри

Формулювання мети гри, пояснення ходу гри, поділ студентів на команди по 5 чоловік у кожній та вибір ними ролей. Ознайомлення учасників із завданням, забезпечення їх роздатковий матеріалом та оголошення критеріїв оцінювання (710 хв.).

ІІ етап. Виконання завдання. (15 хв)

Серед 5-ти учасників команди студенти обирають собі ролі: відповідального виконавця програми, незалежного оцінювача, двох експертів та координатора.

Зміст завдання: В рамках функції «Освіта» підфункції «Позашкільні заклади освіти, заходи із позашкільної роботи» група формулює назву і напрямки діяльності програми. Після цього функції розподіляються згідно ролей, тому одночасно згідно даних:

  • Відповідальний виконавець визначає мету і завдання програми.

  • Експерти визначають та пропонують показники результативності виконання програми, а незалежний оцінювач відшукує у їх обґрунтуваннях слабкі місця.

  • Координатор слідкує за часом та виконанням завдання у повному обсязі.

Відповідальний виконавець оформляє результати роботи у таблиці.

ІІІ етап. Підготовка та презентація результатів роботи команди (25 хв)

Координатор готує та проводить презентацію роботи команди, аргументуючи обрані критерії результативності програми та їх слабкі місця.

ІV етап. Підбиття підсумків

Вибір за допомогою голосування всередині команд найкращого проекту. Обговорення результату всією групою для визначення доцільності цієї програми в системі бюджетних програм.

Соседние файлы в папке derj_finansoviy_menedjment_1