Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

11. Державний фінансовий контроль стану бухгалтерського обліку, внутрішньогосподарського контролю та фінансової звітності.

Мета й основні напрями контролю стану бухгалтерського обліку, внутрішньогосподарського контролю і фінансової звітності. Джерела інформації. Нормативно-правова база.

Перевірка організації облікової та контрольної роботи в бух­галтерії закладу. Перевірка наявності наказу про облікову політику та її положень на відповідність вимогам чинного зако­нодавства. Контроль стану бухгалтерського обліку за розділами облікового процесу. Контроль стану внутрішньогосподарського контролю. Оцінка стану системи внутрішнього фінансового контролю на предмет виконання рішень попередніх контрольних заходів. Ефективність контролю в цілому по закладу.

Перевірка стану звітної дисципліни, достовірності фінансової та статистичної звітності. Контроль звітності на відповідність вимогам нормативних документів. Контроль відповідності звітних даних інформації, що міститься в регістрах аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку.

В ході аналізу звітності про виконання бюджету та розпорядників коштів бюджету студенту необхідно показати: організацію, види та форми місячної, квартальної і річної звітності; склад звіт­них документів, порядок їх складання, подання і контролю; діючий порядок затвердження звіту про виконання бюджету; приклади бюджетної звітності.

Особливості проведення контролю стану бухгалтерського обліку, внутрішньогосподарського контролю та фінансової звітності в умовах застосуван­ня комп’ютерних технологій.

Систематизація й узагальнення інформації про виявлені по­рушення. Прийняття рі­шень за результатами контролю.

12. Держав­ний внутрішній фінансовий контроль у системі виконавчої влади.

Мета та основні завдання держав­ного внутрішнього фінансового контролю. Особливості організації контрольного процесу. Нормативно-правова база. Програма контролю. Права посадових осіб контрольно-ревізійного підрозділу центральних органів виконавчої влади.

Особливості перевірки основної діяльності підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади. Перевірка стану внутрішньогос­подарського контролю. Контроль стану збереження державного і комунального майна та його використання.

Перевірка розрахунків підпорядкованих установ та організацій за цільовими фондами і централізованими заходами.

Контроль виконання рішень за результатами контрольних заходів інших державних органів.

Узагальнення та систематизація матеріалів внутрішнього фінансового контролю. Організація контролю за усуненням виявлених недоліків та порушень.

Склад додатків:

  1. Структура органу державної контрольно-ревізійної служби (схема).

  2. План контрольно-ревізійної роботи.

  3. Програма ревізії (умовна) або план та програма державного фінансового аудиту (умовні), залежно від бази практики.

  4. Акт ревізії (умовний) або аудиторський звіт (умовний), залежно від бази практики.

  5. Документація про застосування фінансових санкцій (умовна).

  6. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю діяльності місцевих фінансових органів та прийняті рішення.

  7. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю діяльності територіальних органів Державного каз­начейства та прийняті рішення.

  8. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю видатків закладів соціальної сфери (освіти, науки, охорони здоров’я, культури і мистецтва, фізичної культури і спорту тощо) та прийняті рішення.

  9. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю видатків на заробітну плату і соціальні виплати та прийняті рішення.

  10. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю каси і касових операцій та прийняті рішення.

  11. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю розрахункових і кредитних операцій та прийняті рішення.

  12. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю операцій з необоротними активами та прийняті рішення.

  13. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю збереження і використання запасів та прийняті рішення.

  14. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю доходів, фінансових результатів і фінансового стану та прийняті рішення.

  15. Ситуаційні приклади порушень виявлені за результатами контролю стану бухгалтерського обліку, внутрішнього фінансового контролю та фінансової звітності та прийняті рішення.

Соседние файлы в папке derj_finansoviy_menedjment_1