Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до вик_лаб_МTВП.doc
Скачиваний:
109
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
46.43 Mб
Скачать

6. Обробка результатів вимірювань.

6.1. Розрахувати для ІВК з ТРМ 200 (табл.2) реальну статичну

характеристику перетворення (пряму та зворотну) в указаному діапазоні з

урахуванням початкових показів Xп, тобто, усунути адитивну складову

результатів вимірювання, вирахувавши різницю між плинним показом ІВК по діапазону Xі та початковими показами Xп. Різницю (Xі - Xп) записувати у ті ж самі комірки таблиць, де знаходяться результати окремих вимірювань для прямого ▼або зворотного ходу , але в нижній частині прямокутників.

6.2. Визначити варіацію, абсолютну, відносну та приведену похибки ІВК після дистанційної передачі уніфікованого вихідного сигналу з рівнеміра LC 300 на прилад ТРМ 200, використовуючи його реальні статичні ХП для прямого та зворотного ходу (табл.2). При розрахунках похибок за істинні значення рівня води в ємності брати значення X із колонки «Приріст по

лінійці».

6.3. Розрахувати (табл. 1) реальну статичну характеристику перетворення

(пряму та зворотну) безпосередньо ємнісного ПВП LC 300 в «пФ» в отриманому діапазоні з урахуванням початкових показів Xп, тобто, усунути адитивну складову результатів вимірювання, вирахувавши різницю між плинним показом LC 300 по діапазону Xі та початковими показами Xп. Різницю (Xі - Xп) записувати у ті ж самі комірки таблиць, де знаходяться результати окремих вимірювань для прямого ▼або зворотного ходу , але в нижній частині прямокутників.

6.4. Визначити розрахункову ідеальну характеристику перетворення (ХП) ємнісного ПВП LC 300 в «пФ». Для цього визначити ідеальний приріст в пФ по ХП, який дорівнює значенню різниці (Xі - Xп) в кінці діапазону, що розділена на кількість точок по характеристиці перетворення, без одної. Отриманий приріст, який відповідає ідеальній ХП в пФ для значення приросту по лінійці, що дорівнює 50 мм, записати у колонку «Приріст по лінійці, мм/ пФ» табл. 1 у ту ж саму комірку, але у правій її частині. Для наступного приросту по лінійці, що дорівнює 100 мм, значення ідеального приросту у пФ подвоїти; для значення 150 мм - помножити на три, і т.д.

6.5. Визначити абсолютну, відносну та приведену похибку безпосередньо ємнісного ПВП LC 300, використовуючи його реальні статичні ХП для прямого та зворотного ходу (табл. 1). При розрахунках похибок за дійсні

(істинні) значення використовувати значення по розрахунковій ХП.

6.6. Побудувати статичну характеристику перетворення рівнеміра LC 300

та ІВК з ТРМ 200, а також залежності їх варіацій, абсолютних, відносних і приведених похибок по діапазону вимірювань.

6.7. Указати в мм отриману варіацію (гістерезис) при спрацьовуванні та відпусканні сигналізаторів рівня.

6.5. Зробити висновки по результатам перевірення.