Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма з педпрактики світова.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
406.53 Кб
Скачать

Розділ 2. Нормативно-правове забезпечення викладання світової літератури

2.1. Кількість годин на вивчення предметів за Типовими планами для 11-річної школи.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 05.07.2010 р. № 666, «Про зміну назви навчального предмета», назву шкільного предмета «Зарубіжна література» змінено на назву «Світова література».

Кількість годин на вивчення світової літератури у ЗНЗ з українсь­кою мовою навчання, у ЗНЗ з вивченням двох іноземних мов (основна школа у структурі 11-річної школи) у 5-9-х класах складає 2 години на тиждень.

У ЗНЗ з українською мовою навчання з вивченням російської чи ін­шої мови національних меншин та ЗНЗ з навчанням російською чи іншими мовами національних меншин (основна школа у структурі 11-річної школи) у 5—9-х класах на вивчення зарубіжної літератури відводиться 2 години на тиждень, проте замість курсу «Світова література» може вивчатися інтегрований курс «Література», а в ЗНЗ з навчанням російською чи іншими мовами національних меншин вивчається курс «Світова література та література національної меншини».

Типовими планами ЗНЗ з українською мовою навчання (старша профільна школа у структурі 11-річної) на вивчення світової літератури за рівнями змісту освіти передбачено:

  • у 10-11 класах філологічного напряму (профільний рівень) – 3 години на тиждень

  • у 10-11 класах суспільно-гуманітарного, художньо-естетичного напрямів (академічний рівень) – 2 години на тиждень;

  • у 10-11 класах природничо-математичного, технологічного, спортивного напрямів (рівень стандарту) відводиться 1 година на тиждень;

Звертаємо Вашу увагу, що наказом № 182 від 13.03.2006 року Про затвердження Типового навчального плану спеціалізованих шкіл з по­глибленим вивченням іноземних мов (Інформаційний збірник № 13— 14.—2006.—С. 33) відновлено кількість годин на вивчення світової літератури, що складає у 5—11-х класах 2 години на тиждень. Наказ набув чинності з 2006/2007 навчального року.

2.2. Перелік програм і підручників, рекомендованих мону для використання у загальноосвітніх навчальних закладах навчання Програми

1. Зарубіжна література. 5-12 класи. Програми для загальноос­вітніх навчальних закладів з українською мовою навчання / Автори Ю.І. Ковбасенко, Г.М. Гребницький, Н.О. Півнюк, К.Н. Баліна, Г.В. Бітківська. Керівник авторського колективу Ю.І.Ковбасенко. За заг. ред. Д.С.Наливайка. — К.—Ірпінь: Перун, 2005.

2. Світова література. 10-11 класи. Програма для профільного навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Природничо-математичний, технологічний, спортивний напрями. Рівень стандарту / Укладачі: Ю.І. Ковбасенко – керівник авторського колективу, Г.М. Гребницький, Т.Б. Недайнова, К.Н. Баліна, Г.В. Бітківська, І.А.Тригуб, О.О.Покатілова. — К.: Грамота, 2011.

3. Світова література. 10-11 класи. Програма для профільного навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Суспільно-гуманітарний, художньо-естетичний напрями. Академічний рівень / Укладачі: Ю. І. Ковбасенко – керівник авторського колективу, Г.М. Гребницький, Т.Б. Недайнова, К.Н. Баліна, Г.В. Бітківська, І.А.Тригуб, О.О.Покатілова. — К.: Грамота, 2011.

4. Світова література. 10-11 класи. Програма для профільного навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Філологічний напрям. Профільний рівень / Укладачі: Ю. І. Ковбасенко – керівник авторського колективу, Г.М. Гребницький, Т.Б. Недайнова, К.Н. Баліна, Г.В. Бітківська, І.А.Тригуб, О.О.Покатілова. — К.: Грамота, 2011.

5. Програма для загальноосвітніх навчальних закладів (класів) із поглибленим вивченням зарубіжної літератури. 8-9 класи. / За заг. науковою редакцією Д.С. Наливайка, керівник авторського колективу Ю.І.Ковбасенко; програму підготували: Ю.І.Ковбасенко, Г.М.Гребницький, Н.О.Півнюк, Г.В.Бітківська, К.Н.Баліна.