Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма з педпрактики світова.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
406.53 Кб
Скачать

4. Семестрове оцінювання.

Семестрове оцінювання – це визначення рівня навчальних досягнень учнів за результатами семестру. Воно здійснюється на підставі тематичних оцінок і має бути наближеним до середнього арифметичного від суми балів тематичного оцінювання літературних знань (запис у журналі – І (ІІ) семестр). При цьому слід враховувати динаміку особистих навчальних досягнень учнів з предмета, важливість теми (тривалість її вивчення, складність змісту, ступінь узагальнення матеріалу тощо), але завжди на користь учня.

Якщо учень з поважної причини був відсутній на шкільних заняттях більше половини навчального часу в семестрі і має лише одну тематичну оцінку або не має тематичних оцінок взагалі, такий учень не може бути атестований за семестр. Семестрова оцінка може підлягати коригуванню. Підвищення семестрової оцінки у журналі виставляється у сусідній колонці з підписом «Скоригована».

Повторне семестрове оцінювання проводять протягом десяти днів після виставлення семестрового бала. За рішенням директора ЗНЗ у деяких випадках цей термін може бути продовжено. Цей бал не може бути нижчим за семестровий.

5. Річне оцінювання.

Річне оцінювання – це визначення рівня навчальних досягнень учнів за результатами навчального року. Річний бал (запис у журналі – Річна) виставляють на основі семестрових балів.

У випускних класах проводиться державна підсумкова атестація, яка визначає освітній рівень учнів.

2.6. Критерії оцінювання знань, умінь і навичок учнів із світової літератури

Рівні навчальних досягнень

Бали

Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів

Початковий

1

Учень відтворює матеріал, називаючи окремий факт.

2

Учень розуміє навчальний матеріал і може відтворити фрагмент з нього окремим реченням.

3

Учень розуміє навчальний матеріал і за допомогою вчителя дає відповідь у формі висловлювання.

Середній

4

Учень має уявлення про зміст твору, здатний переказати незначну його частину та з допомогою вчителя визначити основні сюжетні лінії.

5

Учень знає зміст твору, переказує окрему його частину, з допомогою вчителя знаходить приклади у тексті.

6

Учень знає зміст твору, здатний переказати значну його частину, з допомогою вчителя виділяє головні епізоди.

Достатній

7

Учень володіє матеріалом і навичками аналізу літературного твору за поданим учителем зразком, наводить окремі приклади з тексту.

8

Учень володіє матеріалом, під керівництвом учителя аналізує текст, виправляє допущені помилки й добирає докази на підтвердження висловленої думки.

9

Учень володіє матеріалом та навичками аналізу літературного твору, оцінює окремі літературні явища, добирає аргументи на підтвердження власних міркувань

Високий

10

Учень володіє матеріалом та навичками аналізу літературного твору, систематизує набуті знання, знаходить і виправляє допущені помилки

11

Учень володіє матеріалом, вміннями і навичками аналізу художнього твору, висловлює свої думки, самостійно оцінює літературні явища.

12

Учень вільно володіє матеріалом та навичками аналізу літературного твору, оригінально розв’язує різноманітні навчальні завдання.