Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LAB_TO2.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
2.62 Mб
Скачать

Int strcmp(const chart *str1, const chart *str2);

Аргументи вказують на порівнювані рядки str1 і str2. Функція повертає від'ємне значення , якщо str1 менше str2, — нуль, якщо str1 = str2 і додатнє значення, якщо str1 більше. str2.

Порівняння фрагментів двох рядків. Функція strncmp() призначена для посимвольного порівняння фрагментів двох рядків довжиною n. Прототип:

Int strncmp(const chart *str1, const chart *str2, size_t n);

Функція порівнює n символів рядків str1 і str2. Порівняння виконується до тих пір, поки не вичерпаються n символів, або не буде здосягнутий кінець рядка str1. Результат порівняння такий, як в попередній функції.

Функції для конкатенація (з’єднання) рядків і їх фрагментів. Конкатенація – це приєднання одного рядка до кінця іншого. Для конкатенації є функція strcat(). Прототип знаходиться в файлі string.h.

char *strcat(char *a1, сonst char *a2);

Функція поміщає копію рядка а2 в кінець рядка а1 і ставить завершуючий нульовий символ в кінець нового рядка. Попередньо необхідно виділити для рядка а1 достатньо місця. Функція повертає вказівник на рядок а1.

Функція strncat() виконує конкатенацію рядків з вказівкою кількості символів. Прототип функції: char *strncat(char *a1, Const char *a2, int n);

Якщо а2 має більше, ніж n символів, то до а1 приєднується n символів рядка а2. Якщо а2 має менше, ніж n символів, то до а1 приєднується рядок а2.

2. Варіанти індивідуальних завдань

  1. За допомогою функції strcpy() скопіювати заданий рядок s1 з семи літер в рядок s2. Рядки s1 і s2 вивести на екран. Приєднати заданий рядок в кінець рядка-копії, результатуючий рядок вивести на екран.

  2. Знайти довжину трьох заданих символьних рядків за допомогою функції strlen(). Результати вивести на екран. Приєднати перший рядок в кінець другого, результатуючий рядок вивести на екран.

  3. За допомогою функції strcpy() скопіювати заданий рядок ss1 з 10-ти літер в рядок ss2. Рядки ss1 і ss2 вивести на екран.

  4. За допомогою функції strcpy() скопіювати заданий рядок asdfghjkk в рядок ss1. Рядок ss1 вивести на екран. Приєднати заданий рядок в кінець рядка ss1, результатуючий рядок вивести на екран.

  5. Порівняти перші 5 символів двох заданих рядків. за допомогою функції strncmp(). Результат порівняння вивести на екран. Приєднати перший рядок в кінець другого, результатуючий рядок вивести на екран.

  6. За допомогою функції strncpy() скопіювати 5 символів заданого рядка asdfghjkk в рядок а1. Рядок а1 вивести на екран. Приєднати заданий рядок в кінець рядка а1, результатуючий рядок вивести на екран.

  7. Задати рядок з 11 символів. Скопіювати 10 символів цього рядка в новий рядок. Результат вивести на екран. Приєднати новий рядок в кінець даного рядка, результатуючий рядок вивести на екран.

  8. Порівняти два задані рядки за допомогою функції strcmp(). Результат вивести на екран. Приєднати другий рядок в кінець першого, результатуючий рядок вивести на екран.

  9. Задати рядок символів. Знайти і вивести на екран його довжину. Скопіювати 5 символів цього рядка в новий рядок. Кількість символів заданого рядка і новий рядок вивести на екран.

  10. Знайти довжину заданого рядка asddfghjk за допомогою однієї з функцій роботи з рядками. Скопіювати 4 символів цього рядка в новий рядок. Кількість символів заданого рядка і новий рядок вивести на екран.

  11. Порівняти перші 5 символів двох заданих рядків. за допомогою функції strncmp(). Результат порівняння, а також рядки вивести на екран. Приєднати перший рядок в кінець другого, результатуючий рядок вивести на екран.

  12. Знайти довжину двох заданих символьних рядків за допомогою функції strlen(). Результати вивести на екран. Приєднати другий рядок в кінець першого, результатуючий рядок вивести на екран.

  13. Знайти довжину трьох заданих символьних рядків за допомогою функції strlen(). Результати вивести на екран. Приєднати третій рядок в кінець першого, результатуючий рядок вивести на екран.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]